Alevi Kültür ve Dayanışma Dernekleri Nazilli Şubesi dayanışma yemeği düzenledi.
Nazilli Belediyesi Ahmet Şensan Kültür Merkezinde düzenlenen dayanışma yemeğine Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Baro Temsilcisi Ayhan Nuri Ünal, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı ve Nazilli Belediye Meclis Üyesi Ziya Aksüt, çok sayıda çevre belediye başkanı, milletvekili aday adayları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve dernek üyesinin katıldığı dayanışma yemeğinde derneğe katkılarından dolayı 4 belediye başkanına teşekkür plaketi verildi.
Geçtiğimiz günlerde bir trafik kazası sonucu yaşamını yitiren halk müziği sanatçısı Kıvırcık Ali"yi anarak gecenin açılış konuşmasını yapan Alevi Kültür ve Dayanışma Dernekleri Nazilli Şube Başkanı Ali Haydar Yetim, yaşadıkları sorunlardan söz ederek Nazilli"de bölgenin ilk Cemevi ve Kültür Merkezi"ni inşa ettiklerini kaydetti. Toplumun her kesiminden destek aldıklarını ifade eden Yetim “Bizler 73 milyonluk Türkiye nüfusunun 24 milyonunu oluşturmaktayız. İnsanı insan olduğu için sevdik, Kürt, Türk, Arap, Musevi, Hristiyan, Alevi, Sünni, erkek, kadın, ırk-mezhep ayrımı asla yapmadık. Bizler ülkenin bölünmez bütünlüğünden, cumhuriyetten, demokrasiden, sosyal devletten, hukukun üstünlüğünden, laiklikten, halkların kardeşliğinden, eşit paylaşımdan, herkesin birinci sınıf vatandaş ve eşit yurttaşlıktan yanayız. Alevilik dağlar kadar yücedir. Aleviler için tek yol vardır. Oda onurlu, akıllı ve birlik olmaktır. Bizler de bunlara sahibiz” diye konuştu.
“NAZİLLİ BELEDİYESİ HER VATANDAŞI KUCAKLAMIŞTIR”
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da yaptığı konuşmada din, dil, ırk, zengin, fakir ayrımı yapmadan herkese hizmet ettiklerini kaydederek “Hizmet için devraldığımız belediye olarak insana insan olduğu için değer veriyoruz. Sosyal, kültürel açıdan gelişen bir toplum, sağlıklı ve modern bir kentte yaşayan mutlu insanlar kazanmak için hizmet üretmek için buradayız. Her vatandaşımız aynı hizmeti alacak. Her vatandaşımıza hizmet götüreceğiz. Bunun en önemlisini cem evi ve kültür merkezine desteğimizle göstermekteyiz. Belediyemize teşekkür eden dernek başkanımız ve üyelerine jestlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ancak şunu da belirtmeliyim ki bizler teşekkür edilmek için değil görevimiz olduğu için hizmet veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.
Gecede Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız"ı da desteklerinden dolayı teşekkür eden Dernek Başkanı Ali Haydar Yetim, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile birlikte kendilerine destek veren çevre belediyelerin başkanlarına birer teşekkür plaketi verdi.