Kültür Bakanlığı'na bağlı bir Türk Sanat Müziği sanatçısı olan Eda Karaytuğ, ilk albümü 'Gönülden' ile, kulağı güzel müziği özleyenlere adeta bir şölen sunuyor. Bu akşam 20.30'da BKM'de vereceği konserde, farklı tarzlarda şarkılar seslendirecek olan Karaytuğ, albümünü anlattı:

Bu ilk albümünüz mü?
Evet. Bu kendi adıma yaptığım ilk albüm. Daha önce çeşitli sanatçı arkadaşlarımın yapmış olduğu albümlerde konuk olarak eserler seslendirdim.

Albümde yer alacak şarkıları nasıl seçtiniz?
Albümde şarkı, türkü, gazel, Azeri, uzun hava ve tango gibi çeşitli formdan eserler bulunuyor. Neşe, hüzün, aşk, ayrılık, romantizm... Eserlerin içinde hepsi var.

Bir Klasik TSM sanatçısı olarak sadece klasik eserleri seslendirmediniz yani...
Klasik Türk Müziği'ni çok severek icra ediyor olmamın yanında, çeşitli formdaki eserlere de ilgi ve sevgi duyuyorum. Bu özelliğimin repertuvar seçiminde etkisi büyük oldu. Ayrıca albümde, konserlerimizde istek alan eserlere de yer vermeye çalıştık. Yani seyircinin yönlendirmesi de repertuvarı şekillendirdi. Ama belirtmek isterim ki, benim 'her şeyi okurum' diye bir iddiam yok, sadece sevdiğim müzikleri insanlarla paylaşmak istiyorum.

Bu akşam albümünüzün ilk konserine çıkacaksınız...
Bu, bir albüm tanıtım konseri. Albümün içindeki eserlerden, biraz zorlanarak da olsa 12 tanesini seçtik. Sözünü ettiğim hüzün, neşe, aşk... Hepsinden biraz olsun verebilmek istiyoruz. Bunun yanı sıra hazırladığımız dinletiye, görsellik de katmak istedik. Arapça şarkı 'Tango el Amal'da tango ve 'Azad bir Gusdum' adlı eserde de lirik dans gösterisi yapılacak.

TSM albümleri satıyor mu?
Dinleyicilerden aldığım destek bana umut veriyor. Ama internetten indirme mevzusu beni korkutuyor tabii. Albüm çıkar çıkmaz iki gün içinde tüm şarkıları internete koydular. Tanıdıklarım, çok yakınlarım içinde bile, "Tebrik ediyorum ama sabredemediğim için internetten indirdim" diyenler var. Daha ikinci gün internete indirilmiş, pes!

Bu albüm için çok para harcadınız mı?
Bir memur sanatçı olarak sonuçta maddi imkanlarım kısıtlı. Birçok kişinin desteğiyle biraz imece usulü bir çalışma oldu bu albüm. Bu kadar kısıtlı imkanlarla ancak bu kadar iyi bir iş çıkar.

Yayın tarihi: 11 Haziran 2009 - Perşembe
Web adresi: /Gunaydin/2009/06/11/bu_albumu_imece_usulu_yaptik_bu_albumu_imece_usuluyle_yaptik
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2009, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.