Gece ve eğlence dünyasının şöhretli isimlerinin kan, barut, parfüm ve intikam kokulu, çarpıcı ve renkli hikayesi “Alaturka, Kırık Gönül Şarkıları” kitapçılarda.

Emre Saraçoğlu’nun ilk romanı Alaturka, şarkıcı Dore ve Lame'nin, diva Meral Melek'in ve alaturka şarkıların gölgesinden bir an olsun ayrılmayan soluk soluğa, eğlenceli öyküsü… Sayfa6 Yayınları’ndan çıkan 206 sayfalık kitap farklı bir polisiye; ilk sayfasından itibaren soluksuz okunuyor; hepimizin belleğine yer etmiş şarkılarla akıyor ve beklenmedik bir finalle taçlanıyor.

Kitaptan…

“Dore ve Lame… Yıllardır isimleri hep birlikte anılmıştı. Gece demek onlar demekti, eğlence demek onlar demekti. Bu köhnemiş pavyonun yıllardır ayakta kalabilmesi, onların hayatta kalma hikayeleriyle benzerlik gösteriyordu. Okyanusun ortasında vurmayan dalga, çakmadık yıldırım, yıkmayan fırtına kalmayan çürük bir kayıkta, birbirlerine tutunarak kıyıya ulaşmışlardı sanki. Yıllardır yaşadıkları sallantılı, alaboralı hayatın başka bir benzetmesi olamazdı. Dore Lame’yi bazen bir anne gibi koruyup kollamasa; Lame Dore’yi dengelemese, kayık çoktan karaya vururdu.”