Türkiye'de yalnızca Antalya Düzlerçamı bölgesinde bulunan alageyiklerin bir kısmının, soylarının korunması için Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'na nakledilmesi çalışmaları başladı. İlk etapta getirilecek 3 alageyikten birinin, girdiği stres sonucu Antalya'da telef olduğu bildirildi. 
     Koruma altındaki alageyik soyunun salgın hastalık ya da orman yangınlarında yok olmaması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arasında imzalanan ''Alageyiklere Yeni Yaşam Alanları Oluşturma Protokolü'' çerçevesinde, Antalya Düzlerçamı bölgesinde bulunan alageyiklerin bir kısmının, Kuşadası'ndaki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'na nakledilmesi çalışmaları başladı. 
     Düzlerçamı'nda yakalanan 3 yavru alageyikten birinin, yaşadığı stres nedeniyle telef olması üzerine, diğer alageyiklerde de aynı durumun yaşanmaması için zamana karşı yarış yapıldı. 
     Antalya'dan Aydın'a 4 saatte getirilen iki alageyik, Milli Park içinde vatandaşlara kapalı olan kısımda kendilerine ayrılan, çitlerle çevrili 4 hektarlık alana bırakıldı. 
     Burada iki ay geçirecek olan alageyikler, adaptasyonun tamamlanmasının ardından doğaya bırakılacak. 
     
     -ALAGEYİKLER BOYUNLARINDAKİ ÇİPLE TAKİP EDİLECEK- 
     
     Aydın İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Süleyman Gündeay, gazetecilere yaptığı açıklamada, alageyiklerin tek yaşam alanının Antalya'daki Düzlerçamı bölgesi olduğunu belirterek, bu alageyik popülasyonunun devamını sağlayabilmek için farklı yaşam alanları oluşturulması gerektiğini söyledi. 
     Kuşadası Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nın, en uygun yaşam alanı olarak seçildiğini ifade eden Gündeay, ''Geyiklerin buraya nakli sağlanarak, farklı ortamlarda yaşama şansı verildi. Alageyiklerin sağlıklarında oluşabilecek herhangi bir olumsuzlukta, yaşamlarını sürdürebilme imkanı sağlanacak. Bu yıl içerisinde 30 alageyik nakledilerek, buraya adaptasyonu sağlanacak. Bu geyiklerin boyunlarında birer çip takılı. Bu sayede takip edilebilecek. Başarı sağlandığı takdirde burası alageyik popülasyonu için ideal bir yaşam alanı haline getirilecek'' diye konuştu. 
     Alageyiklerin nazik hayvanlar olduğunu, yakalandıktan sonra kolay strese girebildiklerini belirten Gündeay, ''Bu stres, vücuda yansıdığında ölüme sebep olabiliyor. Bundan dolayı da yakalanan alageyiklerin, yeni yaşam alanlarına hızlı şekilde ulaştırılmaları gerekiyor''dedi. 
     Diğer yandan Milli Park'ta bulunan ve sayıları giderek artan yaban atlarının, alageyikler için tehdit oluşturmaması amacıyla başka yere nakledileceği ya da talep eden köylülere verileceği öğrenildi.