9 Eylül 1985 yılında Kuşadası"nda trafik kazasında kaybettiğimiz önemli bir tiyatrocu olan Erkan Yücel, İlk olarak Ankara Deneme Sahnesi'nde tiyatroya adım attıktan sonra Ankara Sanat Tiyatrosu'nda “Ayak Bacak Fabrikası” ve “Klimanjaroya tek başına tırmanmak” adlı oyunları ile dünya çapında tanınan Erkan Yücel Kuşadası"nda anıldı.
Yönetmenliğini Mesut Kara"nın yaptığı “Şimdi geçti buradan” adlı belgeselde usta tiyatrocu Erkan Yücel"in Sanatçı dostları, arkadaşları ve ailesi yer alıyor. Belgeseli 2 yılda tamamladığını söyleyen Mesut Kara, 117 kişiyle görüştüğünü, genç kuşakların onu tanıması ve unutmaması gerektiğini ifade etti. Belgeselde Erkan Yücel"i anlatan sanatçı dostlarından Müjdat Gezen, “Erkan Yücel"in kaybı telafi edilemez.” dedi. Ferhan Şensoy ise Yücel hakkında “Tiyarocu olmama sebep olan kişi Erkan Yücel"dir.” ifadesini kullandı. Erkan Yücel"in arkadaşları ise onun gülmeyi seven usta bir aktör, doğaçlama espri yapabilen çok büyük bir yetenek olduğunu ve düşündüğü değerleri sonuna kadar savunan biri olduğunu söyledi. Yücel"in eşi Şükran Yücel ise duygusal anlar yaşayarak Erkan Yücel"i şu şekilde anlattı: “Onun çok büyük hayalleri vardı. Ölmemesi gerekiyordu. Her zaman sanki geri gelecekmiş gibi düşünüyorum”.
Erkan Yücel"i kişisel olarak tanıdığını ve sanatına hayran kaldığı için bu belgeseli yaptığını söyleyen Kara, “5 yıldır Erkan Yücel"in Kuşadası"nda anılmasından dolayı çok mutluyum. Bunu başaran Muraç Saraç"a teşekkür ediyorum.” dedi. Kuşadası Belediye Meclis Üyesi ve Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç ise “Elimizden geldiğince Erkan Yücel"i yaşatacağız. Gençlere Erkan Yücel"i unutturmayacağız.” dedi. Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün adına “Şimdi geçti buradan” adlı belgeselin yönetmeni Mesut Kara"ya ve Belgeselin yapımcısı Nuray Kibar Leinz"e çiçeği Kuşadası Belediye Meclis Üyesi ve Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç verdi.