Aydın İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın'ın öncelikli kalkınacak iller arasında başı çektiğini, her geçen gün artan jeotermal yatırımların, bu kalkınmayı hızlandırdığını ifade etti. 
     Jeotermal yasasının çıktığı 2008 yılından bu yana İl Özel İdare bütçesinin ikiye katlandığına dikkati çeken Aktemur, Özel İdare'nin jeotermal sahalarının ihale bedelinin yüzde 50'sine sahip olduğunu bildirdi. 
     Aktemur, il genelinde işletilen hali hazırda 3 tesis, kurulma aşamasında da 12 tesis olduğunu belirterek, kurulan ve kurulma aşamasındaki bütün jeotermal şirketlerin yıllık gelirlerinin yüzde birlik bölümünün Özel İdare'ye devredildiğini, bunun da yatırım olarak geri döndüğünü anlattı. Aktemur, 2007 yılında 27 milyon 500 bin lirayla 490 köye hizmet götürmeye çalışan İl Özel İdaresi'nin 2011 yılında 60 milyon liralık bütçeyle hizmet vermesinin bunun en basit örneği olduğunu ifade etti. 
     
     -AYDIN'IN GELECEĞİ JEOTERMAL- 
     
     Tarım ve turizm kenti olan Aydın'ın geleceği olarak görülen jeotermal kaynakların, giderek Aydın halkına farklı ama olumlu şekilde yansımalarının görüldüğünü söyleyen Aktemur, şöyle devam etti: 
     ''Yakın zamana kadar incir ve zeytin ağaçlarını kuruttuğu gerekçesiyle sık sık vatandaşın karşı çıktığı jeotermal kaynaklara bağlı olarak Aydın'da kurulan jeotermal santraller ve kurulum aşamasındaki seralar, yüzlerce kişiye ekmek kapısı oldu. Bir çok işsize iş kapısı olan jeotermal kaynaklar, şimdi Aydın'ın köylerinin ekonomisine katkı sağlıyor. Geçmişte bozulan yolların onarımı için bir iş makinesinin dahi zor gittiği köylere, şimdi jeotermalden elde edilen gelir sayesinde halı saha, pazar yeri gibi sosyal hizmetler götürülüyor.'' 
     Jeotermalin Aydın için büyük bir şans olduğunu ifade eden Aktemur, 2005 yılında Özel İdare'nin 21 milyon lira borcu olduğuna dikkati çekerek, 2005 yılında bütçe kadar borç bulunduğuna işaret etti. 
     Hükümetin ortaya koyduğu KÖYDES projesi sayesinde köylerin hizmet gördüğünü, bir çok sorunun çözüldüğünü bildiren Aktemur, 2008 yılında çıkan jeotermal yasasının Aydın için adeta ''kalkınma hamlesi'' olduğunu ifade ederek, ''Bir anda 21 milyon lira borcumuzu ödedik. Şu anda Türkiye'de borcu olmayan tek Özel İdare'yiz. Jeotermal sayesinde bütün borçlarımızı kapattık. Şu an geleceğe daha iyimser bakabiliyoruz. Çünkü garantimiz var'' diye konuştu. 
     
     -ÖZEL İDARE BÜTÇESİ İKİ KATINA ÇIKTI- 
     
     Jeotermal saha ihalelerinden ve işletmelerden çok ciddi bir gelir elde ettiklerine vurgu yapan Aktemur, şöyle devam etti: 
     ''Jeotermal yasası gereği biz burada ihaleye çıkan her sahanın bedelinin yarısına sahibiz. İşletmeye geçen her santralin yıllık gelirlerinin yüzde biri bizim. Bu işletmelerin yıllık gelirleri yüz milyonlarla ifade ediliyor. Aydın Özel İdaresi'nin bütçesi 2006 yılında 27 milyon 500 bin lira, 2007 yılında 28 milyon lirayken, jeotermal yasasının çıktığı 2008 yılından itibaren katlanarak arttı. Bütçemiz bu yıl 60 milyon liraya yükseldi. Borcumuz kalmadığı gibi bütçemiz de iki katına çıktı.'' 
     
     -12 SAHADA ARAMA İHALESİNE ÇIKILACAK- 
     
     Aydın'da önümüzdeki dönemde yeni jeotermal sahaların ihalesinin gerçekleşeceğini kaydeden Aktemur, Aydın'daki sahalardan elde edilen jeotermalin enerji olarak değerlendirildiğini söyledi. 
     Son dönemlerde sera yatırımlarını artmasının da son derece önemli olduğunu kaydeden Aktemur, 16 Ağustos Salı günü Aydın sınırları içerisinde 12 ayrı sahada arama ihalesine çıkılacağını, bütün bunların Aydın'ın hızla kalkınması anlamına geldiğini kaydetti.