Aydınpost Haber Merkezi"nin MHP Belediye Başkan adayı Hüseyin Aksu için Aydın Belediyesi"nin açtığı davadan 1 yıl hapis cezası aldığı haberine ilişkin, Aksu avukatı aracılığıyla açıklama yaptı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Aydınpost İnternet Gazetesinin 12.03.2009 tarihli Hüseyin Aksu Cephesinde Şok başlıklı haber ve içeriğinde müvekkilim Hüseyin Aksunun Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesince 1 yıl hapis cezası aldığı, içeriğinde de müvekkilin yap-işlet devret modeli Halı Saha yaptırıp 15 yıl süre ile, kiraya verdiği Belediye Yasasına göre en fazla 10 yıl kiraya verilebileceği böylece görevini kötüye kullandığı ifade edilmiştir.
Bahis konusu Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesinin kararı gerek yasaya gerekse usulü aykırı bulmamız nedeniyle yasal süresi içinde temyiz edilmiştir. Halen dosya Yargıtay da temyiz incelemesi aşamasındadır.
Olayda müvekkilim hakkında bir ceza verilebilmesi için kamunun bir zararının oluşması gereklidir. Ancak, söz konusu internet sitesinin haberinde belirtilen dava konusu olay da 14.02.2008 tarihli Sayıştay Uzman Denetçileri ve Sayıştay Eski Başdenetçisi imzalı bilirkişi raporunda kamunun zararının olmadığı belirtilmiştir. Müvekkilimin işlemi kamunun zararına olmayıp, bilakis faydasınadır. Yıllarca imar da spor alanı olarak görünen uzunca bir süre çöplük olarak kullanılan Efeler Mahallesindeki bir alan 15 yıl kira kullanımı karşılığında güzel bir spor tesisi haline getirilmiştir.
Bu tesisten bütün Aydın halkı istifade etmekte olup Aydın Belediyesi'nin kasasından da bir kuruş harcama çıkmamıştır.”