Söke"de primlerin ödenmeye başlamasıyla Söke ekonomisine toplamda 34 milyon TL prim parasının girdiğini ifade eden Mehmet Uyguntüzel; üreticilere yeni sezonda bereketli bir yıl diledi. Söke"ye bağlı köylere hizmetlerin en hızlı şekilde gelmesi için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirten Uyguntüzel; “Söke Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Kenan Özcan ile Cumhuriyet tarihimizdeki en büyük Projelerden biri olan KÖYDES projesi sayesinde Söke ve köylerinde hizmetlerimize hiç ara vermeden devam ediyoruz. Bu çerçevede Kisir, Kaygılı ve Güneyyaka köy yollarında yapılacak menfez çalışması, Söke-Yeşilköy köprüsü ayağı ve tahkimat duvarı inşaatı ve özellikle yazın trafiğin en yoğun yaşandığı yollarımızdan olan Söke-Ağaçlı köy yolunda çöken bölümün menfez ve istinat duvarı yapımı işleri için ihale aşamasına gelmiştir. Dün ihaleleri yapılan bu noktalarda çalışmalar en kısa sürede başlayacak ve tamamlanacaktır. Böylece ulaşım olarak köy yollarımızı daha güçlendirmeyi ve belirli bir standardın üstüne çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
Gerek Bağarası ve Koçarlı"da yapılacak olan seçimleri öncesi gerçekleşen Bakan ziyaretlerini de değerlendiren Uyguntüzel; “Çevre ve Orman Bakanımız Sn. Veysel Eroğlu bey bölgemizde Çine barajını ve göletleri yakından incelediler ve 1 Ekim 2010 saat 08:59"da Çine Barajı"nın su tutacağını müjdeledi. Yine Bakanlık bürokratlarıyla birlikte gelen Cumhuriyetimizin ilk kadın Milli Eğitim Bakanı olan Sn. Nimet Çubukçu hanımefendi de bölgemizde incelemelerde bulundu. Bakanlık bürokratları Söke"deki okulları gezerek eksiklik veya düzenlemeye ihtiyaç duyulan noktaları not ettiler” diye konuştu.
Kongrenin ardından göreve seçilen yeni il yönetimine başarılar dileyen Uyguntüzel, şunları söyledi: “Bugüne kadar bizlerle uyumlu bir şekilde çalışan ve hizmet eden yönetici arkadaşlarıma da teşekkürlerimi ifade ediyorum. Yeni yönetimde görev alan ve Söke"mizi İl Teşkilatı"nda en iyi şekilde temsil edecek olan Ali Güzelyağdöken ve Kayhan Akıntürk"e yeni hizmet alanlarında başarılar diliyorum. Söke"de tüm kadrolarımız Sökemize hizmet için çalışıyor”