AYDINPOST HABER SERVİSİ - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Aydın Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Aydın Şube Kadın Sekreteri Emine İğcioğlu tarafından, Ak Parti Merlez ilçe Başkanlığı binası önünde okunan basın bildirisinde Kadınların özgürleşmesi ve örgütlülüğü için dayanışma ve mücadeleye çağrı yapıldı.

8 Mart'ı Emekçi kadınların kapitalist sisteme, erkek egemenliğine ve bunların bileşik sonuçları olan çifte ezilmişliğe ve çifte sömürüye karşı seslerini yükselttikleri bir gün olarak niteleyen Emine İğcioğlu, 8 Mart'ın 100. yılında; 8 Mart'ın tatil edilmesini istedi.

Taleblerinin, "işyerlerinde sıkıştırılmaya ve güvencesizliğe karşı mücadeleyi yükseltmek,
Cinsiyetci çalışma alanına müdahale etmek,
Ekonominin cinsiyetci kimliğine mühadahale etmek,
Eril, muhafazakar ve liberal politikaların kadınlara dayattığı ev hapsine, işsizliğe, güvencesizliğe ve her türlü şiddet aygıtına karşı çıkarak, bilincimizi örgütlü ve özgürce ifade etmek amaçlı olduğunu" ifade etti.

8 Mart gününün tatil edilmesiyle ilgili olarak TBMM grubu bulunan siyasi partilerin kadın milletvekilleri ve ilgili komisyon başkanı ile görüşerek destek istediklerini anlatan Emine İğcioğlu, AKP'li milltvekilleri ve Kadından Sorumlu Devlet Bakanlığı'ndan randavu alamadıklarını belirtti.

Bu açıklamayı AKP önünde yapamalarını, "iktidar partisindeki kadın milletvekillerine, Kadından Sorumlu Devlet Bakanı'na kadın sorununu sadece gönül kurtarmacı değil, kadın temsiliyetine uygun politikaların gelişiminin önünü açan, güç katan, güven veren bir yaklaşımla ele almaya davet etmek" olduğunu açıklayan Emine İğcioğlu, "Rusya'da, Çin'de ve birçok komşu ülkelerimizde olduğu gibi, 8 Mart'ın tatil olması yönündeki çalışmalarımızı yasalaştıralım" dedi.

Bildiriye destek veren sendika üyeleri ve kadınlardan ziyade, çok sayıda polisin görev aldığı eylem olaysız dağıldı.