SÖĞÜT'ÜN MHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI DİYOR Kİ: "Albayrak" yazan TIR"ı devletin polisi koruyor
AKP ve MHP arasında geçtiğimiz yıl son bulan Söğüt gerginliği yeniden tırmandı. Şenliklerden bir gün önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi"ne ait yiyecek dolu 3 tIr"ın ve 3 mobil minibüsün ilçeye gelmesi MHP"li Belediye Başkanı ile Vali Musa Çolak arasında tartışmaya neden oldu. tIr"ların Valilik tarafından görevlendirilen 40"a yakın polis memuru tarafından korunması üzerine isyan eden MHP Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, “Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulanacağız” dedi.

SÖĞÜT"TE DEPREM Mİ OLDU

Üzerinde Albayrak yazılı 3 tIr ve 3 adet mobil yiyecek aracının dün akşam saatlerinde Söğüt İlçesi"ne ulaştığı öğrenildi. MHP Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Vali Musa Çolak"tan tIr"ların hemen ilçeyi terk etmesini istediğini belirterek olayı şöyle anlattı: “Valiye "Söğüt"te deprem mi oldu yoksa burası Afrika"nın ücre bir köşesi mi?" dedim. Geçtiğimiz yıllarda 100 bin insanı doyurduk. Yapılan siyasi şov.”

KİME KARŞI KORUYORLAR

Aydoğdu, TIR"ların ilçeye girişine valilik tarafından izin verildiğini ve sabaha kadar 40"a yakın polis memuru ve 3 polis minibüsünün araçları koruma altına aldığını da söyledi. MHP"li Belediye Başkanı, “Bu durum benim ağırıma gider, diye Sayın Vali"ye bildirdim. İnsanlara verecek ekmeğimiz mevcut” yorumunu yaptı. Aydoğdu, “Devletin polisi neyi koruyor, kime karşı koruyor? Amaç Söğüt"ü siyasallaştırmak, curcunaya çevirmek” diye konuştu.

Haber: AKŞAM gazetesi