Süper Lig"de düğüm cumartesi günü çözülecek... 3 ayrı kulvarda büyük heyecanın yaşandığı ligde olasılıkları FANATİK, masaya yatırdı. Zirve yarışında ipler Beşiktaş"ın elinde. Kartal kazanırsa, rakiplerinin aldığı sonuca bakmadan, kupayı kaldıracak. Siyah-Beyazlılar, Denizli"den bir puan alırsa, Sivas zirve için 3 farklı skorla Cim Bom"u geçmek zorunda kalacak. Lider son haftayı yenik kaparsa, ortalık karışacak. Bu durumda Yiğidolar"a skor farkı olmadan galibiyet yetecek. Trabzonspor"un şampiyonluk iddiası, Beşiktaş ve Sivas"ın kaybetmesinden geçiyor... İkili averajda eşit olduğu Kartal"la genel averajda 8 gol geride bulunan Bordo-Mavililer"e galibiyet artı bol gol gerekiyor. Beşiktaş"ın sezonu zirvede tamamlaması halinde Şampiyonlar Ligi"ne kimin gideceği olasılıkları da gündeme geliyor. Sivasspor"un son haftayı yenik kapatıp, Trabzonspor"un sahadan bir puanla ayrılması halinde, 66 puana gelecek iki takım arasında Devler Ligi"nin yolunu ikili averajda üstün olan Yiğidolar tutacak.
***
Avrupa Ligi yolunda da işler karışık... Fenerbahçe, Galatasaray ve Bursa arasında inanılmaz bir rekabet yaşanacak. Bu kulvarda ortaya çıkan en çarpıcı sonuç, Fenerbahçe ve Galatasaray"ın haftayı yenik kapatması halinde, Timsah alacağı galibiyetle Avrupa"ya çıkacak olması. Bu üç takımın 58"er puanda olmaları durumunda üçlü averajda son sırada bulunan Galatasaray için Avrupa hayal olacak. Fenerbahçe, Trabzon"dan bir puan alması halinde ezeli rakibiyle Avrupa"ya gidecek ve Bursa"yı safdışı bırakacak. Bu arada belirtmek gerekir ki, ligde beşinci sıradan Avrupa Ligi"ne katılacak olan takım temmuzun ortasında ilk eleme maçına çıkacak ve iki eleme, bir play-off turu oynayacak. Dördüncü sıradan katılacak takım ilki 30 Temmuz"da olmak üzere bir eleme, bir de play-off oynayacak. Üçüncü sıradan katılan sadece play-off turu oynayacak.
***
Bank Asya"ya uğurlanacak son takım olma yolunda ise en büyük aday Konya... Gençlerbirliği ve Antalya ile birlikte düşme ihtimali bulunan Yeşil-Beyazlılar, en büyük favori! Dörtlü, üçlü ve ikili averajlara göre düşme olasılığı yüzde 43 olan Konya, Süper Lig"de kalmak için Ankaraspor engelini geçecek; öncelikle Antalya"nın berabere kalmasını, Gençler"in de Kayseri"ye yenilmesini bekleyecek. Antalya ve Gençlerbirliği"nin kazanması ise Konya"nın tüm umutlarına son verecek. Sedat Hardal