Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kürtaj konusunda hem kadınların seçim hakkını, hem de anne rahmindeki bebeğin yaşam hakkını koruyacak bir orta yol bulacaklarını söyledi. Bakan Akdağ, "Bundan önceki benzeri tartışmalarda olduğu gibi hükümet olarak, bu konu da da milletin vicdanında olumlu bir cevap oluşturacak bir çözüm bulacağımıza eminim” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Erzurum il etkinliklerine katılmak üzere şehre geldi. Akdağ, Erzurum Havalimanı'nda güdeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkçe Olimpiyatları’nın önemine dikkat çeken Akdağ, bu organizasyonu hazırlayanların takdir edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Akdağ, Erzurumlularla Türkiye Olimpiyatları coşkusunu paylaşmak için geldiğini belirterek, “Türkiye’nin bir çok yerinde yapılan Türkçe Olimpiyatları il etkinliklerinin birisinin de Erzurum’da gerçekleştirilecek. Bu vesileyle bu toplantıya katılacak hemşehrilerimle birlikte olacağız. Türkçe Olimpiyatları'nın kavramsal olarak, manen çok önemsediğimi belirtmek istiyorum. Türkçe gerçekten bizim kendimizi ifade ettiğimiz en önemli araçtır. Dolayısıyla Türkçe’nin hem Türkiye’de, doğrudan doğruya bizim tarafımızdan en güzel şekilde öğretilmesi, konuşulması yazılması hem dünyaya yayılması yaygınlaşması sağlanmış. Bu gayret içerisinde olanlara buradan şükranlarımı iletmek istiyorum” şeklinde konuştu. 2020 EXPO toplanıtısını İzmir’e almak için yarın Paris'e gideceğini ifade eden Akdağ, Türkiye’nin son yıllarda uluslararası toplantılara en iyi şekilde ev sahipliği yaptığını sözlerine ekledi.

“ÜÇ BAKANLIK KÜRTAJLA İLGİLİ ÖNERİLER HAZIRLIYOR”

Kürtaj konusunda da değerlendirmelerde bulunan Sağık Bakanı Akdağ, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla ciddi bir çalışma yürüttüklerini aktardı. Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nın birlikte bazı öneriler hazırladıklarını açıklayan Akdağ, “Ümid ediyoruz ki bunları önümüzdeki hafta başbakanımıza ve hemen ardından da bakanlar kurulumuza takdim edeceğiz” dedi.

Akdağ, “Kürtajın ülkede serbest hale getirildiği kanun adı bile artık çağdaş olmaktan çıkmıştır. Nüfus Kanunu Planlaması ya da nüfus planlaması kavramı bugün dünyada kalkmış durumdadır. Bu kavramı artık üreme sağlığı kavramı adıyla anıyoruz. Öncelikle kadının yani annenin, onunla birlikte bebeğinin, çocuğunun sağlığı açısından birinci dereceden ele almak gerekir. Biz de bu gözle meseleye bakıyoruz. Bütün milletimiz şundan emin olmalıdır ki hem kadınların seçim hakkını hem de anne rahmindeki bebeğin yaşam hakkını koruyacak bir orta yol bulacağız. Bundan önceki benzeri tartışmalarda olduğu gibi hükümet olarak, bu konu da da milletin vicdanında olumlu bir cevap oluşturacak bir çözüm bulacağımıza eminim” ifadelerini kullandı.