Çine’ye bağlı Akçaova beldesinde bu yıl yeni binasına kavuşan Akçaova Lisesi öğrencileri tarafından Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Meryem Bakır’ın rehberliğinde ‘Şiir ve Türkü Dinletisi’ düzenlendi. Açaova Lisesi konferans salonunda gerçekleşen dinletiye çok sayıda Akçaovalı davetli katıldı.
Müdür Yardımcısı Yuşa Yıldız’ın katkılarıyla hazırlanan gecede Türk edebiyatının önemli şairlerinin eserleri öğrenciler tarafından müzik eşliğinde sahnelendi. Sevilen eserlerin seslendirildiği dinleti, dinleyenlere büyük bir duygu seli yaşattı.
Dinletiden memnun bir şekilde ayrılan Akçaova halkı, öğrencilere sosyal kimlik kazandıran bu gibi etkinliklerin daha sık olmasını dilediklerini ve bu etkinlikleri her zaman destekleyeceklerini dile getirdi.
Etkinlik sonunda konuşan Okul Müdürü Deniz Zengin, “Bu dinleti, bu sene için bir başlangıçtı. İnşallah bundan sonra daha farklı etkinlikler de hazırlayacağız. Katılımın yüksek olması bizi memnun etti. Bu, bize daha sonra yapacağımız etkinlikler için de cesaret veriyor. Dinletiye katılanlara ve yardımları geçenlere teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

20111222ay498148_01.jpg