Didim’e bağlı Akbük Beldesinde 507 dönümlük alanın imara açıldığına ilişkin iddialar belde de büyük tepki görmüş ve konu düzenlenen toplantılarda ele alınmıştı. Konuyla ilgili olarak AKÇED tarafından imza kampanyası başlatılmıştı.
507 dönümlük alanının kentsel yerleşik alan dönüşmesini duymasından sonra konunun takibi için Ankara’ya gittiğini belirten Bayrak, Akbük’e ait onaylanan son planları bakanlıktan istediğini, 9 Mart 2011 tarihli Aydın-Muğla-Denizli 1/100.000 ölçekli çevre düzeni revizyon planının da belirlenen yerin Kentsel yerleşik alan olarak işaretlendiğini öğrendiğini söyledi. Bayrak, konuyu 2011 Temmuz ayı meclis toplantısında sözlü olarak dile getirdiğini belirterek, “Belediye Başkanımız bu konunun kendisi tarafından da bu bölgede kurulacak geçici arıtmada çalışması yaparken bunu tespit ettiğini daha önce 1/25.000’lik planlarda bu bölgenin rekreasyon alanı olduğunu ve bu şekilde işaretlendiğini tespit ettiğini bize bildirdi. Aynı hassasiyeti kendisinin de taşıdığını belirtti. Bu konu Meclis’te görüşüldükten sonra İmar Komisyonu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Demirbaş tarafından AKÇED toplantısında dile getirildi. Konu daha sonra AKÇED tarafından gündeme getirildi. AKÇED ve Akbüklülerin katkılarıyla imza kampanyası başlatıldı ve sorun daha sonra Beledi tarafından düzenlenen halk toplantısında ele alındı” dedi.
Bayrak, 9 Eylül Cuma günü yapılan Meclis toplantısında konunun gündem dışı olarak ele alındığına değinerek, “Belediye Başkanı ve tüm Meclis Üyelerinin onayıyla gündeme alındı. Yapılan görüşme sonrasında Belediye Başkanı önerisi doğrultusunda sözü edilen bölgenin orman alanı olarak işaretlenmek üzere Çevre ve Orman Bakanlığı itiraz edilmesine oy birliğiyle karar verildi. Bu itirazın yapılmasında katkısı olan Belediye Başkanımıza, Belediye Meclis Üyelerine, AKÇED yönetim kurulu ve üyelerine ve imza kampanyasına destek veren herkese katkısından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.