Bu yıl 8. kez kısa film severlerle buluşacak olan Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl festival heyecanını sosyal medyaya taşıyor ve yaratıcı bir projeyle festival iletişimini güçlendirmeyi hedefliyor. Festivalin sosyal medyada büyük ilgi gören kısa film formatındaki tanıtım filmi ve "Kısa Film Kısa Yorum" projesi festivali sokakla buluşturuyor.
Sloganı "Sen yaz, tüm İstiklal okusun!" olan Kısa Film Kısa Yorum projesi kapsamında katılımcılar Twitter hesaplarından festival ve festivaldeki filmlerle ilgili yorumlarını #kisaca hashtag'i ile paylaşıyorlar. Şanslı yorumlar ise Akbank Sanat binası üzerinde son dönemin popüler uygulamalarından Projection Mapping tekniği ile üç boyutlu animasyonlarla İstiklal Caddesi'nde bulunan herkes tarafından görülebiliyor.
Türkiye'de canlı yayını twitter bağlantılı Projection Mapping projesi olan Kısa Film Kısa Yorum'a katılmak için Akbank Sanat facebook sayfasındaki ilgili uygulamayı ziyaret edebilirsiniz. Akbank Kısa Film Festivali'nin "Çileniz Kısa Olsun" isimli tanıtım filmini ise aşağıda izleyebilirsiniz.