Beraberlerinde Aydın İl Başkanı Sadık Atay ve il yönetim kurulu üyeleri de bulunan AK Parti Aydın Milletvekilleri teşekkür turunda Söke’deki partililer ile buluştu.
MHP’nin seçilebilecek bir yerden Sökeli bir adayının bulunması, Söke Belediye Başkanı’nın CHP’nin milletvekili adayları ile köy köy dolaşmasına rağmen Söke’de AK Parti olarak aldıkları oy oranının kendileri için önemli olduğunu belirten AK Parti Söke İlçe Başkanı Namık Yıldırım; seçim sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
“AK PARTİ OYUNU ARTTIRAN 6 İLDEN BİRİ AYDIN”
Yaptığı konuşmada, AK Parti’nin genel seçimlerde çalışmalarının semeresini aldığını, 2011 genel seçimlerinde alınan yüzde 36 oy oranının, referandum sonuçlarına bakıldığında ‘Evet’ oy oranı ile aynı olduğunu belirten AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Aydın’ın Türkiye’de AK Parti oylarının arttığı 6 ilden biri olduğunu söyledi. 2007 seçimlerinde Aydın’da yüzde 29 olan oranı 12 Haziran genel seçimlerinde yüzde 36’ya çıkardıklarını belirten Atay; “Başarı ve çalışma ile kimse yarışamaz. Seçim sürecinde bilimsel, siyasi taktiklere uygun ve programlı çalıştık. Aksaklıkları da biliyoruz, bunları da masaya yatıracağız. Hedefimiz 2014 yerel seçimleri” dedi.
“TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR YERDE, BUNU AK PARTİ HÜKÜMETİ SAĞLADI”
Atay’ın ardından konuşan 12 Haziran genel seçimlerinin sonucunu tüm dünyanın yakından takip ettiğini, sonuçları dünya medyasının manşetlere taşıdığını ve bu durumun Türkiye’nin dünya üzerindeki önemini gösterdiğini ifade eden Milletvekili Semiha Öyüş; “Türkiye, bölgesinde önemli bir konumda ve bunu AK Parti hükümeti sağladı” dedi.
Türkiye’nin içinde bulunduğu özgüven kaybından AK Parti Hükümeti ile kurtulduğunu belirten Semiha Öyüş; “AK Parti girdiği 3 seçimde tek başına iktidar olmayı, oylarını artırmayı başardı. Bundan sonra daha yoğun bir çalışma içinde olacağız” dedi.
“BUNDAN SONRA İŞ VE ÇALIŞMA ZAMANI”
Konuşmasında öncelikle özverili çalışmalarından dolayı teşkilatın kadın mensuplarına teşekkür eden AK Parti Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç; “Aydın’da siyaseti iyi bir ekiple yaptık. Tüm teşkilat özverili bir çalışma ortaya koydu. Seçim sürecinde çeşitli sözler verdik ancak tutamayacağımız ve yapamayacağımız sözler vermedik. Şimdi iş yapma, çalışma zamanı” dedi.
“FENERBAHÇE VE GALATASARAY GİBİ 3. YILDIZI TAKTIK”
Seçim sonuçlarının Söke, Aydın ili ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem konuşmasının başında “Fenerbahçe ve Galatasaray gibi bizimde 3. Yıldızımız var” diyerek salonda neşeli bir hava oluşturdu. Daha önce çeşitli partilerde siyaset yapmış birçok kişinin Ak Parti çatısı adlında buluştuğunu, başarıyı AK Parti çatısı altında yaşadıklarını belirten Mehmet Erdem, MHP’den AK Parti’ye oy kayması ile ilgili olarak tespitlerde bulundu. MHP’nin üst kademesinde yöneticilerin geçen 8-10 yılda yanlış politikalar yürüttüğünü ve CHP’nin vagonu haline geldiğini belirten Erdem; “MHP’ye oy veren tabanın AK Parti’ye kaymasının sebebi, Ülkücü hareket gibi özverili ve güçlü bir hareketin CHP’ye vagon yapılmasının neticesidir. MHP tabanı referandumdan bu yana kendisini sorgulamaya başlamıştır. MHP tabanındaki rahatsızlık bu seçimde kendisini daha fazla göstermiştir” dedi.
Seçimde alınan oyların korunması gerektiğini belirten Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, il genel meclisi üyeleri, teşkilatlar, belediye başkanlarına çok büyük iş düştüğünü söyledi.
“2014’DE AYDIN AK PARTİ’NİN BÜYÜKŞEHİR’İ OLACAK”
Aydın’ın büyükşehir olacağını kesin bir dille dile bir kez daha dile getiren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Önümüzdeki seçimde Aydın’da Büyükşehir Belediyesi içinde oy kullanacağız. Aydın’ın büyükşehir olması ile Aydın Merkez, Söke, Nazilli, Kuşadası ve Didim bu 5 ilçe daha farklı büyüyecek. 2014 yerel seçimlerinde büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlıkları için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Gelecek ile ilgili hayaller kurduk, bu hayallerin gerçekleşmesi için çalışacağız” diye konuştu.