AK Parti MYK Toplantısı sonrası Parti Sözcüsü Ünal açıklama yaptı. Ünal, IKBY'deki gayrimeşru referandum için "Bölgede sınırların değişmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'nin sınırları bellidir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Parti genel merkezindeki toplantı, saat 15.55'te başladı.

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal'ın açıklamarı;

Sayın Topbaş'ın kişisel kararıdır ve istifanın siyasetten ve AK Partiden kopmak anlamına gelmediğini kendisi söylemiştir. 13 yıl boyunca İstanbul Belediye Başkanlığını yürütmüştür.

AK Parti, şuna çok dikkat eder. AK Parti siyasi akıl çervesinde bakar herşeye.

Şua anda AK Parti olaya siyasi olarak nasıl bakıyor dire soracak olursanız bölgenin terör örgütleri üzerinden terörize edilmesi artık yeni bir faza dönüşmüştür. Artık statülerin ve gerilim alanlarının konuşulduğu noktaya geldi. Biz bölgemizde sınırlarımızın değişmesine asla izin vermeyeceğiz. Bölge, henüz İsrail'in henüz kurulmuş bir devlet olarak oluşturduğu gerilim alanlarını yönetemezken, yeni bir oluşumun oluşturacağı gerilimle baş edemez. Böyle bir olguya müsaade etmiyoruz. Sınır kapılarımız şu anda kapalı değil. Sınır kapılarıyla ilgili kararımızı da açıklayacağız.

Bu süreç içerisinde yaşananların, olup bitenlerin tamamının toplamı Sayın Kadir Topbaş'ı bir tercih noktasına getirmiş ve o da bu kararını kamuoyuyla paylaşmıştır.

Perşembe günü yapılacak belediye meclisi toplantısıyla yeni belediye başkanının kim olacağına karar verilecektir. Belediye başkanlığı için istişarelerimizi yaptık, kararı belediye meclisi verecek

Milli Eğitim Bakanlığımız şu anda bir çalışma yürütüyor. Bu çalışma başarı endeksli bir eğitimle sosyal hayatta bir birey olarak da çocuğun tüm özellikleriyle ele alındığı bir sistem arayışı uzun zamandır var. Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz.

Türkiye ve AK Parti, bölge Kürtleri'nin hakları ve kazanımları konusunda uzun yıllardan beri ciddi çabalar harcamıştır, harcamaya devam etmektedir. Hiç kimsenin bu meseleyi, Türkiye'nin bölgede yaşayan Kürtler'le ilgili bir karşı duruşu olarak ele almasına asla müsaade etmeyiz. Kürtler bizim bölgedeki kadim müttefiklerimizdir ve bu konuda Türkiye'nin tavrı son derece açıktır. Bizim bölgede bir oldu bittiye karşı çıktığımızı ve bunu da kabul etmeyeceğimizi ifade etmemizin ayrı bir hukuku ve sebebi var.