Savuca’da Sıddık Açıkyol, Bağarası’nda Hüseyin Kabakçı, Yenidoğanda Murat Harmancı, Sazlı Beldesinde ise Osman Yorulmaz Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Belde Başkanlığına seçildi.
Söke Ak Parti’de kongre heyecanı beldelerden başladı. 22 Ocak 2012’de yapılacak olan ilçe kongresi öncesi tüzük gereği seçimli genel kurul yapılacak olan Savuca, Bağarası, Sazlı ve Yenidoğan Beldelerinde partililer genel kurul heyecanı yaşadı.
Ak Parti İl Başkanı Sadık Atay, il başkan yardımcıları Kadir Mete Çatlı, Zülküf Ozan, Niyazi Aykut, İl Gençlik Kolları Başkanı Sami Üner Söke’de yapılan belde kongrelerine katıldı. Söke İlçe Başkanı Namık Yıldırım, Kadın Kolları Başkanı Yeter Ertürk, yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra eski ilçe başkanlarından Tanju Karaçancı ve Murat Candal belde genel kurullarına katılarak teşkilatlarına destek verdiler. Ak Parti İl başkanı Sadık Atay belde genel kurullarında yaptığı konuşmalarda Ak Parti’nin bu ülkenin beklentilerine cevap veren bir siyasi anlayışla iktidardaki gücünü her geçen gün artırdığını söyledi.
Söke İlçe Başkanı Namık Yıldırım; “22 Ocak’ta yapacağımız ilçe kongresi öncesi beldelerimizde kongrelerimizi yaptık. Diğer beldelerimiz Atburgazı, Sarıkemer, Güllübahçe beldelerinde ise tüzük gereği atama yönetim ile arkadaşlarımız görevlendirilecek. Yapılan genel kurullarda göreve seçilen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz” dedi.