AK Parti hükümeti aleyhinde kara propanganda yapmak amacıyla Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde oluşturulduğu ortaya çıkan 42 adet internet sitesi hakkında yürütülen 'internet andıcı soruşturması tamamlandı. Savcı Cihan Kansız, hazırladığı iddianameyi 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davası ile birleştirme talepli olarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme 15 gün içerisinde iddianameyi inceledikten sonra kabul ya da reddedecek.
 
MÜEBBET HAPİS
 
İddianamede, TCK'nın 312/1, 314/1, 53 ve 58/9 maddeleri ile 3713 sayılı yasanın ilgili 5. maddesi kapsamında, örgüt kurarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni devirmeye teşebbüs suçlaması yer alıyor. Örgüt yöneticilerinin 312/1 kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis; girişim teşebbüs aşamasında kalmış ise 314/1 kapsamında 10 yıldan 15 yıla kadar hapis ve 314/2 kapsamında da 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası ile yargılanması talep ediliyor.
 
Soruşturma kapsamında önceki gün ifade veren Albay Dursun Çiçek, sıralı amirlerinin ismini vermişti. Savcılık eldeki somut deliller çerçevesinde Orgeneral Hasan Iğsız dahil sıralı amirleri iddianame kapsamına alırken, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Baş-buğ'un isminin iddianamede yer almadığı öğrenildi.
Albay Dursun Çiçek ise ana davada sanık durumunda olduğu için usul yasası hükümleri ge reği aynı suçlardan başka bir id dianamede isminin yer alması mümkün olmadığından iddiana mede ismine yer verilmedi. Çiçek hakkındaki deliller, halen devam eden İrtica ile Mücadele Eylem Planı ana davasına gönderildi. Çiçek bu suçtan yargılan dığı için aynı dava kapsamında görülen İnternet Andıçı Davası iddianamesine tekrar alınmadı.
 
İFADE VERMİŞLERDİ
 
"İnternet Andıcı "soruşturmasında Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Korgeneral Mehmet Eröz ile Tümgeneral Mustafa Bakıcı, 'şüpheli' sıfatıyla adliyeye gelmişlerdi. Savcı Cihan Kansız ta rafından ifadesi alınan 3 general serbest bırakılmıştı. Daha önce de soruşturma kapsamında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız ile Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu da ifade vermiş, ardından serbest bıra kılmıştı.
 
ÖRGÜTÜN YÖNETİCİLERİ
 
Örgüt kurarak meşru hükümeti devirmeye teşebbüs ve kurulan örgütü yönetmek suçları kapsamında suçlananlar şöyle-Hasan Iğsız, Mehmet Eröz Mustafa Bakıcı, Nusret ' Taşdeler, Fuat Selvi, Ziya İlker Göktaş, Hulusi Gülba-yar, Cemal Gökçeoğlu Sedat Özüer, İsmail Hakkı Pekin, Hıfzı Çubuklu, Mehmet Otuzbiroğlu Alaaddin Sevim.
 
ÖRGÜTÜN ÜYELERİ
 
Örgütün üyeleri arasında şu isimler sıralanıyor-Orhan Güçlü, Mehmet Bülent Sarıkahya Meryem Kurşun, Hasan Ataman Yıldırım, Murat Uslukılıç, Cem Şimşek Altunay Şahin, Fatih Koca, Recai Alkan.
 
HABER: TOLGA ATAR / BUGÜN GAZETESİ