Kongrelere AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ali Gültekin Kılınç, AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. AK Parti Davutlar Belde Teşkilatı 4. Olağan Kongresi’nde mevcut başkan Zeynel Abidin Çengel ve Mustafa Kavalcı başkanlıklarında hazırlanan iki ayrı lise yarıştı. Yapılan seçimler sonucunda mevcut başkan Zeynel Abidin Çengel, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. AK Parti Güzelçamlı Belde Teşkilatı 4. Olağan Kongresinde ise Güzelçamlı Belde Belediyesi eski başkanlarından Bayram Bayaözlü başkanlığında hazırlanan tek liste ile gidildi. Kongre sonunda AK Parti Güzelçamlı Belde Teşkilatı’nın yeni başkanı Bayaözlü oldu.
Kongrede konuşan AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti’nin 10 yılın sonunda yüzde 50 oy oranına ulaştığını belirterek, “Ortaya çıkan bu tabloyu teşkilatlarımızın iyi okuması gerekiyor. Yüzde 50 teveccüh görmüş AK Parti, her 2 kişiden 1’inin oyunu almıştır. Halkımızın güvenine layık olmak için daha çok çalışmalıyız. İlk hedefimiz 2014 Yerel Seçimleridir. Siyaset bir hizmet yarışıdır. Biz bu yarışı sevgi ve dostluk içerisinde sürdüreceğiz. Başta Aydın Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyelere talibiz. 2014’ten sonrada Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşında 2023 hedeflerimiz için hep birlikte çalışacağız. İnşallah Malazgirt Savaşı’nın 1000. yılı olan 2071’de de AK Parti ve AK kadrolarla halkımızın hizmetinde olacağız” dedi.
AK Parti’nin çalışmalarını 10 yıldır azim ve kararlılıkla sürdürdüğüne işaret eden Milletvekili Mehmet Erdem de, AK Parti’nin her gün daha da güçlendiğini savunarak, “AK Parti bir dünya partisi ve Genel Başkanımız da bir dünya lideridir. Time Dergisi de Başbakanımızı son sayısında yer vererek bu gerçeği gözler önüne sermiştir. Türkiye dünyanın yıldızı haline gelmişti. Bugüne kadar ayrıştırmadan, ötekileştirmeden 74 milyon halkımıza eşit olarak hizmet ettik. Böyle olduğumuz için AK Parti olarak büyüyoruz. Türkiye’nin 81 ilinden de oy alabilen tek parti AK Parti’dir. Seçilmişler ve atanmışlar olarak millet-devlet kaynaşmasını sağlamak zorundayız. Bunu sağlayamazsak Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ vasiyetinin gereğini yerine getirememiş oluruz. Dünya maddi ve manevi sıkıntılarla boğuşuyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti 74 milyon insanıyla daha aydınlık günlere doğru yol alıyor. Tüm dünyada sıkıntılı günler yaşanıyor. Türkiye olarak 21. yüzyıla damgamızı vurabiliriz” şeklinde konuştu.
“AYDIN’DAN BİRİNCİLİK HEDİYE EDELİM”
AK Parti’nin başarılarının başta muhalefet partileri olmak üzere dünyadaki çeşitli kesimler tarafından kıskanıldığını savunan AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç ise, şunları söyledi: “Dünyanın farklı kesimlerinde çeşitli sıkıntılar yaşanırken Türkiye hedefine emin adımlarla ilerliyor. AK Parti ve Sayın Başbakanımızın başarılarından rahatsız olan muhalefet partileri çeşitli arayışlar içerisine giriyor. Bunun sonucu olarak TBMM’de hiç gerek olmadan Sayın Başbakanımız ile ilgili bir gensoru görüşmesi yapıldı. Ama sonuç ortada. AK Parti 2011’de Türkiye’de oyunu yüzde 50’ye çıkardı. Aydın’da da birinciliği çok az farkla kaybettik. Şimdi başta 2014 Yerel Seçimleri olmak üzere 2023 ve 2071 hedeflerimize doğru ilerliyoruz. AK Parti Aydın teşkilatı olarak 2014’te daha çok çalışarak Sayın Başbakanımıza Aydın’dan bir birincilik hediye etmeliyiz”
20111128ay489878_03.jpg