Programa konuşmacı olarak katılan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, 16 Nisanda gerçekleşecek olan halk oylamasında neden ‘evet’ denmesi gerektiğini örneklerle anlattı.

Yoğun katılımın olduğu programda gençlere “Evet” başlığı altında hazırlanan 18 maddenin anlatıldığı kitapçık ve “Evet Gazetesi” dağıtıldı. 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasının önemini vurgulayan Ecertaş, “Türkiye’nin hayrına olacak olan bu halk oylamasında ‘evet’ diyerek vesayet rejimindeki debriyaj ve fren sistemini oradan atacağız” dedi.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirilen programa AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ramazan Satılmış başta olmak üzere parti yönetim kurulu üyeleri, MKYK Üyeleri İsa Sinan Göktaş, Ahmet Fethan Baykoç, Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Mustafa Enes Yıldız, İl Başkan Yardımcısı ve Nazilli Koordinatörü Burak Aykut, Nazilli Başkanı Ufuk Özder ve yüzlerce gençlik kolu üyesi katıldı.

Vatandaşlara gazete ev kitapçık dağıttılar
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, konuşmasına, Nazilli uzun Çarşıyı gezdiklerini ve ‘Evet’ başlığı altında hazırlanan 18 maddenin anlatıldığı kitapçık ve “Evet Gazetesi” dağıttıklarını ifade ederek başladı. Verdikleri her gazete ve kitapçığa vatandaşların ilgi göstermesinin memnuniyet verici olduğunu da ifade eden Ecertaş, “Öncelikle böyle güzel bir yerde böyle güzel bir proje yaptıkları için Nazillili genç kardeşlerimize çok teşekkür ederim. Şu anda ikinci Kurtuluş Savaşının mücadelesi içerisindeyiz. Dağıttığımız bu gazetelerde bu anayasa değişikliğinin neden yapıldığını, hangi maddenin eskiden ne olduğunu, yenisinde ne olduğunu, kazanıldığında ne olduğunu anlatılmaktadır. Bizim gücümüz, şeffaf ve açık olmaktan geçiyor. Türkiye’nin geleceği için bu sistem gerekli. Recep Tayyip Erdoğan, ‘sonrası için bu sistem çok gerekli’ diyor. Ve bunu da madde madde konuşup tartışıyoruz. Türkiye’de son 350 yıldır topraklarımız operasyon cephesi olmuştur. Ama bununda sistematik bir açıklığı var. Siz Türkiye’de iktidarı oluşturamazsanız, insanlar sizin kuramadığınız hükümetlerden kalan boşluğu darbelerle FETÖ gibi doldururlar. Türkiye’de Fethullah Terör Örgütü 1973 yılından beri içimize sızmış. Bizim adalet sistemimize, askeriyemize sızıyor. En sonunda Recep Tayyip Erdoğan buna 2014 yılında ‘dur’ dedi. Devlet Bahçeli’nin de verdiği destekle, burada vesayetçi rejimin asıl unsurları olan parlamenter sistemin çift başlılığa yürümesi, koalisyonun yönetemez hale getirmesi, bunları ortadan kaldıralım yasama, yürütme ve yargıyı kökünden birbirinden ayırıp üçünü de bağımsız bir şekilde güçlü birer el haline getirelim. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Bu sistem sadece AK partinin lehine olan bir sistem değil tüm partilerin lehinedir. Türkiye’nin hayrına olacak olan bu halk oylamasında ‘evet’ diyerek vesayet rejimindeki debriyaj ve fren sistemini oradan atacağız. Kısaca, mutlu, müreffeh bir toplum olabilmek için 16 Nisanda ‘evet’ demek zorundayız” dedi.