ADÜ Restoran’da düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin icraatlarını ve yaşanan bazı olayları eleştirerek, “Gündemi değiştirmek için çeşitli çaba içine girdiler. Biz buna halk diliyle ‘Hamam böceğinin gözüne sabun suyu kaçırma’ çabaları olarak değerlendiriyoruz” dedi. 
İlk olarak Aydın’ın Büyükşehir olması ile paylaştırılan özel idare malları ve sonrasında önceki gün yapılan yeni paylaşımları değerlendiren AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “Mal paylaşımında hukuki süreç devam ediyor. Hukukun kararlarına saygılıyız. Son paylaşımda Efeler Belediyesi’nin kazanımları oldu. Bu arada herkes şunu bilsin ki Aydın’ın mallarının bir yere gittiği yok” diye konuştu.
Bir soru üzerine CHP İl Gençlik Kolları tarafından Aydın İl Binası’na asılan “Tarikatlar Sizin, Barikatlar Bizimdir, Laiklik Türkiye’dir” yazılı pankart ile ilgili açıklama yapan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “CHP’nin çizgisi değişti. Bu yönde üst yönetimde serzenişler vardı. Bu pankart da CHP’nin çizgisinin değiştiğinin göstergesidir. Daha sonradan Gençlik Kolları Başkanı kardeşimiz meslektaşım her ne kadar açıklama yapsa da CHP’nin neyi kast ettiği bal gibi ortada. Kendisi benim için ‘gerici’ demiş. Eğer bu tavır ve söylemleri ile onlar ilerici oluyorsa ben gerici olmaktan gurur duyuyorum. Bu olaylar yolsuzluk gündemini değiştirme çabalarıdır. Biz bunu halk dilinde ‘Hamam böceğinin gözüne sabun suyu kaçırma’ çabaları olarak görüyoruz. Boşuna çabalamasınlar” dedi.
Gazetecilerin soruları üzerine germencik İlçe Teşkilatı’nın istifasını, görevden alınan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Murat Acet’in mahkeme kararı ile görevine geri dönmesi olayını değerlendiren Özmen, hukuk kurallarına saygılı olduklarını ve değerlendirmelerin genel merkez ve ilgili bakanlıkça yapılacağını belirtti.
Aydın’a son 14 yılda 13 Milyon yatırım yapıldığını ifade eden Özmen ayrıca Haziran ayında çevre yolunun tamamlanacağını Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan ASTİM Köprülü kavşak yatırımının öncelikli bir yatırım olmadığını ileri sürdü.
Aydın Çıldır havaalanı ile ilgili soruya da cevap veren AK parti İL Başkanı Ömer Özmen, Büyükşehir olarak havaalını olmayan istisna illerden birinin Aydın olduğunu belirterek “Havaalanı için çalışmalar devam ediyor. 180 milyonluk bir maliyet gerekiyor. Önümüzdeki süreçte inşallah yapılacak” ifadelerine yer verdi.
Toplantının ardından AK Parti İl teşkilatının yeni yönetimi toplu halde basına fotoğraf verdi.