Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bir şahsın kardeşini dövdüğü ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, psikolojik rahatsızlığı bulunan 19 yaşındaki Oktay B.’nin tüfekle direnişi ile karşılaşınca olay yerine çok sayıda takviye ekip yönlendirildi. Oktay B. evin kapısını kapatarak evde bulunan annesi ile 2 kardeşini rehin aldı.

Evin bulunduğu sokağı güvenlik çemberine alan polis ekipleri şahsı ikna edemeyince olay yerine özel harekat polisleri çağrıldı. Önlem amacıyla 2 ambulansında hazır bekletildiği olayda polis ekipleri araç megafonu ile şahsı uzun süre ikna etmeye çalıştı. Bütün polislerin çelik yelek giydiği olay sırasında yan evlerdeki vatandaşlar da tedbir amaçlı evlerinden çıkarıldılar.

Uzun süren ikna çalışmaları sonuç veremeyince Özel Harekat Polisleri biber gazı kullanarak eve girip şahsı etkisiz hale getirdi. Gözaltına alınan Oktay B. tedavi amaçlı Devlet Hastanesi’ne götürülürken, evde bulunan anne ve 2 çocuğu da ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.


Daha öncede psikiyatri tedavisi gördüğü belirtilen Oktay B. hastanedeki tedavisinin ardından polis nezaretinde Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildi.