Polis baskınıyla çökertilen şebekenin hedef olarak seçtikleri yaşlılara veterinerlerin büyükbaş hayvanları uyutmakta kullandıkları bir ilaç enjekte ettikleri ortaya çıktı

İstanbul"da kendilerini aile hekimi olarak tanıtan ve girdikleri evlerde bulunan yaşlı insanlara enjekte ettikleri ilaçla uyuttuktan sonra gasp eden 3 kişi polisin ısrarlı takibi sonucu suçüstü yakalandı. Kadıköy, Şişli ve Bakırköy"de yaşanan gasp olaylarını inceleyen Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği polisleri belirlenen eşkâller üzerinde robot resmi çizdi. Ardından da gasp olaylarında kullanılan uyuşturucu ilacı tespit eden polis ekipleri, ilacı üreten firmaya ulaştı. Veterinerlerin büyükbaş hayvanları sakinleştirmek için kullandıkları ilacın hangi bölgelere satıldığını çıkartan polis, tespit edilen bölgelerdeki 7 adrese pusu kurdu.

Yine yapacaklardı

İki gün sonra polisin pusu attığı bölgeye gelen zanlılar ilaç alıp çıkarken operasyon için düğmeye basıldı. İlacı alarak arabaya binen Hamza K., Mehmet .G. ve Cem.E."yi otomobillerinin içinde kıskıvrak yakaladı. Baskında hekimlerin kullandığı reçete, tıp dili yazılı bloknot, tansiyon aletleri, enjektörler ve mağdurları uyutmakta kullandıkları uyuşturucu ilaçlar ele geçirildi.

Mağdurlar teşhis etti

Medikal malzeme pazarlamacılığı yaptıkları öğrenilen zanlılar 9 mağdur tarafından teşhis edildi. Mağdurlar yakalanan zanlıların çok iyi diksiyonlarının yanısıra tıp dilini kullandıkları ve güven verici olduklarını ifade etti. Bu arada zanlıların ellerindeki çalıntı malzemeleri satarken güvenlik kameralarına yakalandıkları ortaya çıktı.

Yetkililer uyardı

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların ziyaretlerine gelen aile hekimi ya da aile sağlığı elemanlarından adlarına düzenlenmiş resmi belgeyi istemeleri gerektiğini belirterek, aile hekimlerinin kendisinde kayıtlı özürlü, yaşlı, yatalak ve benzeri durumdaki hastalar dışında evde herhangi bir hizmet vermediğini açıkladı.

vatan