Zanlılarla birlikte 13 kilo 900 gr. esrar ele geçirildi. İzmir'in Konak ilçesi Basmane semtindeki bir otelde ise 7 bin 975 adet uyuşturucu hap bulundu. 

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu bağımlılığı yüzünden bütün mal varlığını harcayan bir kişinin ihbarı üzerine harekete geçti. Kendilerine aile görünümü vererek kokain ve esrar ticareti yapan grubu takibe alan ekipler, İstanbul'dan aldıkları kokaini ve Diyarbakır'dan temin ettikleri esrarı pazarladıklarını tespit etti.

H.K. elebaşılığındaki çetenin, İzmir ve Çeşme gibi turistik bölgeler başta olmak üzere İstanbul, Adana ve Ankara'daki müşterilerine kokain servisi yaptığı anlaşıldı. H.K.'nin, aile görünümü vermek için eşi Z.K. ve kayınvalidesi G.T.'yi de çetede kullandığı ortaya çıktı. Zanlıların, İzmir'deki uyuşturucu sevkiyatlarında polis takibine yakalanmamak için ticari taksileri kullandığı da belirlendi. Polis, takip sırasında uyuşturucu sevkiyatlarını önlemek için çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Bu zanlılardan 14'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Operasyonlarda 25 kg. esrar ve 396 gr. da kokain ele geçirdi. Geçen cumartesi sabah saatlerinde operasyonu tamamlamak için belirlenen adreslere eşzamanlı baskın düzenlendi. 

Baskınlarda 13 kilo 900 gr. esrar ele geçirilirken H.K., eşi Z.K., kayınvalidesi G.T. ve iki taksi şoförünün de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan B.S., AA., M.G. ve İ.H.Ş. dün, bu abah saatlerinde ise diğer 15 zanlı adliyeye sevk edildi. Z.K.'nin internetteki paylaşım sayfasında ise PKK terör örgütüyle ilgili dökümanlar, övücü yazılar, sözde bayrak ve resimlerin bulunduğu ortaya çıktı. 

Narkotik polisinin diğer bir operasyonunda ise İstanbul'dan getirdikleri uyuşturucu hapları İzmir'de piyasaya sürmek isteyen Ş.A. ve Ö.T., Basmane'de kaldıkları otelde yakalandı. Zanlılarla birlikte 7 bin 975 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ş.A.'nın, tarih öğretmenliği mezunu olduğu öğrenildi. Adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.