28 yıllık öğretmenlik görevinden istifa eden AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Serpil Şahbudak, yıllar önce trafik kazasında kaybettiği, 2 dönem Anavatan Partisinden Aydın milletvekilliği yapan Mehmet Özalp"in izinden gideceğini belirtti. İlçe ve Belde teşkilatlarını tek tek ziyaret eden Şahbudak; “Memleketime hizmet etmek için aday adayı oldum. Merhum ağabeyimin milletvekili olarak hizmet verdiği ve ölümü nedeniyle yarım bıraktığı görevini sürdürmek istiyorum. O"nu örnek alarak çalışacağım. 28 yıl sürdürdüğüm kutsal görev öğretmenliğin ardından kendimi bu göreve hazır hissettiğim için aday adayı oluyorum” diyerek partililerden destek istedi.
Teşkilat ziyaretlerinde gördüğü yakın ilginin kendisini memnun ettiğini belirten Şahbudak, “Ben sadece kadınların ve eğitimcilerin temsilcisi olarak aday adayı olmadım. Genci yaşlısı, kadını erkeği, çiftçisi işçisi, işadamı, işsizi tüm Aydın için, hizmet için yola çıktım. Eğer partim tarafından bana bu fırsat verilirse bütün Aydın"ı kucaklayan bir vekil olmak için elimden geleni yapacağım” dedi.
1 haftalık kısa süre içerisinde hızlı bir tempoda ilçe ve belde teşkilatlarını dolaşarak partililerle bir araya geldiğini ifade eden Serpil Şahbudak, “Memleketine sevdalı bir Aydınlı olarak değişimin ve gelişimin öncüsü Aydın"ımız için umutla, azimle kararlılıkla çalışarak durmadan yolumuza devam edeceğiz. Memleket sevdası ve hizmet aşkıyla çıktığımız bu yolda tek bir kişinin bile derdini dert edinip çözeceğiz” dedi.
“MEHMET ÖZALP AĞABEYİMİN İZİNDEN GİDECEĞİM”
Rahmetli ağabeyi Mehmet Özalp"in izinden gideceğini ifade eden Serpil Şahbudak; “12 Eylül 1980"den sonra Anavatan Partisinden politikaya atılarak 6 Kasım 1983 seçimlerinde partisinden milletvekili seçilen ağabeyim, 1987 seçimlerinde 2. kez milletvekili olarak Ankara"da Aydın"ı temsil etti. Milletvekilliği yıllarında kurulan hükümetlerde Sağlık, Sanayi ve Teknoloji komisyonlarında görev alan Özalp, Yeni Nazilllispor Kulübünün kurucu başkanlığını yaptı. Anavatan Partisi"nin kurucu üyeliğini de yapan ağabeyim teşkilatlanmada önemli roller üstlenerek köylerden tüm kentlere kadar önemli çalışmalara imza atmıştır. Nazilli SSK Devlet hastanesi ek binası, Kuşadası Devlet Hastanesi, 400 yataklı Aydın Devlet Hastanesi, Didim, Söke, Germencik ve diğer ilçelerdeki çok sayıda hastane ve sağlık ocaklarını programa aldırarak Aydın"da büyük eserler bırakmıştır. Özellikle köylerde yaptırdığı sağlık ocakları ile tüm köylünün kalbini kazandığına inanıyorum. Sanayiden spora, içme suyundan köy yolları yapımına, telefon, elektrik, köy okulları, yollar ve Milli Eğitimin her alanında önemli yatırımlar yaptırmıştı. 9 Kasım 1990"da Sarayköy"de geçirdiği trafik kazasının ardından hayatını kaybeden ağabeyimi 10 Kasım 1990"da devlet töreni ile Yamalak kasabasında toprağa vermiştik. Merhum ağabeyimin milletvekili olarak hizmet verdiği ve ölümü nedeniyle yarım bıraktığı görevini sürdürmek istiyorum. O"nu örnek alarak çalışacağım. 28 yıl sürdürdüğüm kutsal görev öğretmenliğin ardından kendimi bu göreve hazır hissettiğim için aday adayı oluyorum” şeklinde konuştu