ÇETKODER, toplumsal kalkınma, bilinçlenme ve mutabakat adına Ramazan ayı nedeniyle “Ekmek nimettir, yeri çöplük değildir”, “Tüketeceğiniz kadar alın”, “Üretiminde hijyene dikkat edin”, “Fiyat ve gramaj ayarına dikkat edin”, “ekmeğin ambalaja girmesi tüketici hakkıdır unutmayın” gibi uyarıcı sözlerinde yer aldığı afişler ve broşürlerle çalışma başlattı.
ÇETKODER "in halkı bilinçlendirmek ve ekmek de haksız rekabet yapan hijyen kurallarına uymayanların hakkında gerekenin yapılmasını sağlamak amaçlı bu gün başlattığı afişli çalışma ilgi gördü.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı"nın geçmiş dönemde Ekmek Tebliğinde yaptığı değişiklikten sonra ekmek gramajı ve fiyatı serbest kaldığını söyleyen ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Tarım Bakanlığı nın bu uygulamadan vaz geçmesi gerekir. Ekmekteki gramaj sınırlandırmasını kaldırılınca isteyen istediği gramda ekmeği çıkartıp ayrı ayrı fiyattan satışa arz etmeye başladı. Bilinmeli ki bu serbestlik fiyat denetimini zorlaştırmaktadır. O tebliğe göre 200 gramdan başlamak üzere uygulanan gramaj sınırlaması kaldırılmış durumda.. Ayrıca ekmek çeşitlerine katılacak diğer tahıllara ilişkin alt ve üst limitler getirildi.. Kepek, yulaf ekmeklerinde katılabilecek tahıllara üst sınırın getirilmesi, her biri birer tüketici durumunda olan vatandaşımızın korunması açısından önem taşıyor. Bu durumda da her biri birer tüketici durumunda olan vatandaşımızın fiyat ve gramaj karşılaştırması yapması oldukça zorlaşmıştır. Ekmekte fiyat ve gramaj denetimi de yeterli değil. Yürürlükteki uygulamalar tüketicilerimizin zararınadır. Ayrıca haksız bir rekabete de yol açmaktadır” dedi.
ÇETKODER üyeleri, artan aşırı yaz sıcakları ve Ramazan ayı nedeniyle ekmekte hijyene dikkat çekmek amacıyla kentlerde ve yerleşim birimlerinde esnafların camlarına, iş yeri camlarına "Sağlığınız ve geçiminiz bizim için çok önemli" yazılı afişler asarak halkı uyarmaya ve haklarını aktarmaya başladı.