AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Üyeler ihtiyaç duydukları yeni cihazların alımı için gereken 5 milyar Tl ödeneğin sağlanması konusunda yerel yöneticilerden destek istediler.

Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Mustafa Birincioğlu, Sağlık İl Müdürü Hüsnü Tırpancı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın ve öteki davetliler katıldı.

Toplantıda ADÜ Hastanesi Radyoloji bölümü öğretim üyeleri davetlilere sunum yaparak hastanede kullanılan mevcut cihazların eksiklerini ve yaşadıkları sorunları dile getirerek Sağlık Bakanlığı’ndan yeni cihazlar için gereken 5 milyar TL ödenek sağlanmasında yerel yöneticilerden destek istediler. Beş asistan ve beş öğretim üyesi ile ayda ortalama 11-12 bin tetkik gerçekleştirdiklerini belirten öğretim üyeleri alınmasını istedikleri yeni cihazların bir yılda kendilerini amorti edeceklerini de sözlerine eklediler.

Radyoloji Bölümü öğretim üyeleri toplantı sonunda protokol üyelene çalışma odalarını gezdirerek çalışma sistemleri ve kullandıkları cihazlar hakkında bilgi verdiler.
 resim-002.jpg