AYDINPOST ÖZEL - Aypet Restaurant'ta gerçekleştirilen toplantıya Rektör Boylu, Strateji Daire Başkanı Ali Haydar Altunbaş ve İhale Şube Müdürü Baki Durmuş ile birlikte geldi.

Bugüne kadar yayın anlamında yetersiz kalındığı için, "Bu işe nerden bulaştım" dediğini itiraf eden Rektör Boylu, "Göreve tekrar seçilirsem, önümüzdeki dönemde Aydın'ı üniversite şehri yapmak için çalışacağımın bilinmesini isterim. Hedefimiz 45 bin öğrenci sayısına ulaşmaktır" dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu,
“ADÜ'yü Cumhuriyetinin 100. yaşında yılında dünyanın ilk bin Türkiye"nin ilk 25 üniversitesi arasında görmektir” dedi.
ADÜ"de 21 Ekim"de yapılacak olan Rektör Adayı Belirleme Seçimleri öncesi adaylığını açıklayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, düzenlediği basın toplantısıyla geride kalan 4 yıllık görev sürecinin değerlendirdi. Toplantıda Rektör Boylu"ya ADÜ Genel Sekreter Vekili ve Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Ali Haydar Altunbaş ile ADÜ İhale Şube Müdürü Baki Durmuş eşlik etti.
4 yıllık hizmet süresi boyunca 2008–2012 yıllarını kapsayan stratejik plandaki amaç ve hedeflere ulaşmak için mücadele verdiğini açıklayan Rektmr Boylu, “Yapımına önceki dönem başlanan Atatürk Kongre Merkezi, Fen Edebiyat Fakültesi binası, 2012"de bitirilmesi planlanan Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Tıp Fakültesi Eğitim binası benim dönemimde tamamlandı. Yapımına 2009 yılında başlanan yarı olimpik yüzme havuzu yıl sonuna kadar tamamlanacak, Atça Meslek Yüksekokulunun binası bağış alınarak eğitim öğretime başladı. Sosyal hizmetlerde yaptığımız yeniliklerle merkez yerleşkede 3 adet tenis kortu, 1 restoran, kantinler, kafeterya hizmete açıldı. Konuk evimiz ve sosyal tesisimiz yenilenerek hizmete sunuldu” dedi.
Rektör Boylu, üniversitenin Didim yerleşkesi, Sultanhisar Meslek Yüksekokulu, Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu, Nazilli İsabeyli Kampüsü, ADÜ Sürekli Eğitim Merkezi, Bioteknoloji Laboratuarı, Radyoterapi Merkezi, Onkoloji Merkezi ve Yanık Bakım Ünitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu"nu da üniversiteye kazandırdıkları vurguladığı basın toplantısın üniversitenin ismini taşıdığı eski başbakanlardan Adnan Menderes adının da ilk kez kendi dönemlerinde bu kadar konuşulduğunun altını çizdi.
ADNAN MENDERESE SAHİP ÇIKILACAK
Boylu, Adnan Menderes Külliyat çalışmalarıyla merhum başbakanın gelecek nesillere de iyi öğretilmesi açısından önemli bir projeye imza attıklarını vurgulayarak, “Üniversitemiz adını taşıdığı Adnan Menderes"i tanıma ve yaşatma amacıyla külliyat çalışmaların başlamış, bu anlamda başbakanlıktan destek istemiştir. Başbakanlığımızca söz konusu külliye binası için Türkiye Tanıtım Fonundan desteklenmesi düşüncesiyle uygun görülerek değerlendirilmek üzere projeler talep edilmiştir. Söz konusu projelerin hızlı bir şekilde devam çalışmalarına başlanılmış, başbakanlığımızca takdir ve tasvip edilmesi halinde 2011 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.
HEDEF 45 BİN
Göreve geldiğinde 16 bin 877 olan öğrenci sayısını 25 Bin"e çıkarma hedefinde olduklarını vurgulayan Boylu, “Adnan Menderes Üniversitesinde şu an 26 bin öğrenci bulunuyor. Ek kontenjanlarla bu rakamı 27 Bin"e çıkardık. Bugün ADÜ"nün Aydın ekonomisine yılda 13 Milyon TL nakit girdisi var. 2014 yılındaki hedefimiz ise öğrenci sayısını 45 Bin"e ulaştırıp Aydın ekonomisine de 22 Milyon 500 Bin TL nakit akışı sağlamak” ifadelerini kullandı.
“ÖDENEKLERİN ARTMASI İÇİN MÜCADELE ETTİM”
ADÜ"nün 2011 yılı cari bütçesinin yüzlerini güldürdüğünü sözlerine ekleyen Boylu, Türkiye"deki diğer üniversitelere yüzde 5,3 oranında bütçe artışı ön görülmesine rağmen ADÜ için bu rakamın yüzde 28 olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Ankara bürokrasisi ile ikili görüşme diyaloglarım sonucunda kaynakların etkin ve verimli kullanıldığı ve hızla ilerlediğimiz hususlarında kendimizi ifade edebilmemiz nedeniyle yatırımlarımızın yanı sıra Üniversitemiz 2011 yılı Cari Bütçesindeki artış oranıyla da birçok Üniversiteyi bu yıl da geride bırakmıştır. Üniversitemiz 2009 yılı yatırımlar dışındaki diğer ödenekler bütçesi 72 milyon 545 bin TL, 2010 yılı cari bütçesi 77 milyon 5 bin TL iken, 2011 yılı cari bütçesi 98 milyon 491 bin TL olmuştur. 10.10.2010 tarih ve 27725 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2011-2013 dönemi bütçe hazırlama rehberinin a-7 maddesinde yüzde 5,3 oranında bir bütçe artışı öngörülmesine rağmen Üniversitemiz yaklaşık yüzde 28 oranında bir artış alarak birçok Üniversiteyi geride bırakmıştır”
“ÇALIŞTIKÇA SORGULAR ARTTI”
Son günlerde kendisi hakkında üniversiteyi zarara uğrattığı yönünde ortaya atılan bazı iddialara yanıt veren Rektör Boylu, “Üniversitede rektörlük seçim sürecinin yaşandığı günlerde şahsım ve çalışma arkadaşlarım hakkında bazı medya organlarında yer alan haberler ile üniversitemiz, şahsım ve personelimin masumiyetleri ihlal edilmiştir. Üniversitemiz her yıl olduğu gibi kısa bir süre önce Sayıştay denetiminden geçti. Çalışma ve projelerimiz artıkça denetimler sonucu yöneltilen sorular attı. Geçen yıl olduğu gibi bu yılki denetimlerde de bizde 34 adet soru yönelttiler. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu yılda gerekli dosyaları hazırlayarak, savunmamızı yapacağız” diye konuştu.
“2023 YILI HEDEFLERİMİZ BÜYÜK”
ADÜ'nün kapalı alan varlığının 135 binden 342 bine çıkararak 1,5 kat artış sağladıklarının altını çizen Boylu, konuşmasını söyle tamamladı: “Bu gelişmeler, umduğumuz ve beklediğimiz gelişmelerin üzerinde oldu. ADÜ olarak şuan dünyadaki 8 bini aşkın üniversite arasında 3 binlerde, Türkiye"de ise yayınlarımız bakımından 46-51"ıncı sıralardayız. ADÜ'yü Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yılı olan 2023 yılında dünyanın ilk bin, Türkiye"nin ise ilk 25 üniversitesi arasında görmeyi hedefliyoruz. Bizi ilk bine taşıyacak olan argüman, özellikle Ar-Ge faaliyetlerini destekleyecek alt yapıyı tamamlamak ve onu destekleyecek olan bilişim merkezimizi, ODTÜ örneğindeki gibi gerçekleştirmektir. Bilgi teknolojileri eğitim merkezi laboratuarlarını kurarak, bu alanı destekleyecek bilgisayar mühendisliğini geliştirmek istiyoruz”