ADÜ ile Germencik Alangüllü mevkiinde bulunan Burç Termal Otel'deki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi arasında, Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde SGK kapsamında fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti alan hastaların, benzer tedavilerle birlikte mineralli su içi tedavilerinin de ücretsiz olarak uygulanacağı tedavi hizmeti anlaşması imzalanacak. Protokol törenine ADÜ Rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şendut, İşletme Müdürü Ahmet Çelik ve Tıbbi Danışman Dr. Alparslan Coşkun katılacak.
Anlaşmaya göre Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi FTR AD merkez tedavi ünitelerine başvuran hastalara Kaplıca merkezinde fizik tedavilerine ek olarak aynı zamanda termal kaplıcadan ücretsiz olarak yararlanma olanağı sağlanacaktır. Hastaların şehir merkezinden kaplıca merkezine ulaşımları yine tamamen ücretsiz olarak karşılanacak.
Merkezde; uygun görülen program dahilinde hastalara Elektroterapi, infraruj, Parafin, pressoterapi, hill terapi, Medikal Masaj, Fizyoterapi (birebir fizyoterapist ile çalışma), Hidroterapi, termal havuz içi tedavi yöntemleri, kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı sauna tedavileri, iş uğraşı tedavileri uygulanacak. Kaplıca merkezinde, uzman doktorlar, hemşire, fizyoterapist, medikal masör ve masözler, hidroterapist ve elektroterapistlerle hizmet verilecek.
Söz konusu kaplıca merkezinde; Ankilozan spondilit, romatoid artrit, omurga rahatsızlıkları, bel fıtığı, boyun fıtığı, boyun, omuz, bel, kalça ve diz ağrıları gibi bütün romatizmal hastalıklar, ortopedik sorunlar, kireçlenmeler ve spor sakatlanmaları gibi rahatsızlıkların rehabilitasyonu gerçekleştirilecek. Bunun dışında erişkin felçler, çocuk beyin felci ve doğumsal sakatlıklar gibi nörolojik rahatsızlıkların tedavi ve rehabilitasyonları yapılacak. Tüm kas iskelet sistemi ile ilişkili; fibromiyalji, miyofasyal ağrı sendromu gibi yumuşak doku romatizmaları, kas hastalıkları ve bağ-tendon zedelenmeleri olan hastalar merkezimizde tedavi görebilecek.