Adnan Menderes Üniversitesi"nin (ADÜ) üç ayda bir yayınlanan dergisi ADÜ Haber yenilendi. İlk sayısı 1995 yılı Ocak ayında yayınlanan ve içeriğinde sadece üniversite içi etkinliklerin yer aldığı ADÜ Haber, bundan böyle farklı içerik ve tasarımla okuyucuyla buluşacak. Rektörlük Binası Toplantı Salonu"nda bugün yapılan toplantı ile basına tanıtılan ADÜ Haber; söyleşi, dosya, konuklarımız, içimizden biri, üniversitemizden, öğrenci topluluklarımızdan, üniversitemizden haberler, kültür sanat, bir kitap bir proje ve göstergeler bölümlerinden oluşuyor.
Aydın"ın Türkiye ekonomisine katkısı, üniversitelerin bulunduklara şehre kazandırdıkları ve gündemdeki konuların bilim adamları tarafından yorumlandığı dergi bu şekliyle yerel basına da katkı sağlamayı hedefliyor. Derginin Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ekmel Tekintaş, derginin tanıtımı için gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı konuşmada üniversitenin dergisi ile Aydın"da büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini söyledi. Derginin profesyonel bir ekip tarafından hazırlandığına dikkat çeken Tekintaş, derginin zengin içeriği ile her üç ayda bir düzenli olarak yayınlanacağını kaydetti. Daha önce ulusal yayınlar Resort, Türsab, TYD, Hotel, Tourkey, gibi bir dizi derginin yazıişleri sorumlusu olarak görev yapan Dilek Koçer Gürcün"ün editörlüğünü yaptığı derginin görsel tasarımını Grafiker Kamil Mersin gerçekleştiriyor.
Derginin Temmuz/Eylül sayısında ADÜ" deki Erasmus Değişim Programı ele alınırken söyleşi bölümünde ADÜ Rektörü Şükrü Boylu ile evinde gerçekleştirilen söyleşi yer aldı. Ünlü tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter"le yapılan bir söyleşi de kültür sanat bölümünde okuyucuya sunuldu.