Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. ADÜ Sosyal Tesis Konukevinde gerçekleşen Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Dekanı-ADÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yunus Çengel başkanlığında toplanan kurul toplantısına ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, Aydın Organize Sanayi Müdürü Yalçın Dereli, Aydın sanayi ve ticaret firma müdürleri, yönetim kurulu başkanları katıldı. 
“ADÜ’de Nasıl Bir Mühendislik Fakültesi Olmalı” konusunun tartışıldığı danışma kurulu toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin 2006 yılında kurulduğunu, bünyesinde makine, inşaat, elektronik ve bilgisayar mühendisliği bölümlerini barındırdığını, sadece makine mühendisliği bölümünde üç öğretim üyesinin bulunduğu ancak hiçbir bölüme henüz öğrenci alınmadığını ifade etti. 2012-2013 eğitim öğretim yılında tüm mühendislik bölümlerine öğrenci alıp aktif öğretime başlamayı hedeflediklerini belirten Birincioğlu, “Bu amaçla kendisi Aydınlı olan Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Dekanı aynı zamanda Üniversitemiz Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yunus Çengel’den Mühendislik Fakültemizin kuruluş aşamasında yardımcı olması ve öncülük etmesi için yardım istedik, kendiside bu isteğimizi kabul etti. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. 
Birincioğlu, ADÜ Mühendislik Fakültesi’nin kuruluş aşamasının Aydınlılar ve sanayicilerle yakın iletişim, aktif işbirliği içinde olmayı planladıklarını belirterek, “Bu amaçla Mühendislik Fakültesini doğru kurgulamak, her aşamada görüş ve düşüncelerini almak için bölgemizin ve iş dünyasının önde gelen temsilcilerinden oluşan bir ‘ADÜ Mühendislik Fakültesi Danışma Kurulu’ oluşturulmasına karar verdik. Üniversitemize Mühendislik Fakültesini el birliği ile ehli ellere teslim etmekten memnuniyet duyuyoruz. Üniversitemizin şehirle iç içe olması gerekiyor. Hep beraber iyi işler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu. 
Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, ADÜ’nün gelişmesi için Aydın iş dünyası olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirerek, “ADÜ’nün Mühendislik Fakültesi için bizlerden görüş alması bizleri çok memnun etti. Mühendislik Fakültesinde açılacak olan bölümlerin sadece Aydın için gerekli değil, ülke için gerekli olan bölümlerin açılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca yabancı dilde eğitim verilmeli. Bu ADÜ’nün kariyerini artıracağı kanaatindeyim” şeklinde konuştu. 
Mühendislik Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı’nda fikir alışverişinde bulunan sanayicileri dinleyen Rektör Birincioğlu ve Prof. Dr. Yunus Çengel karşılıklı yapılan fikir alışverişinin sonrasında bu toplantıların zaman zaman yapılacağını ve sanayicileri de alınan kararlar doğrultusunda bilgilendireceklerini ifade ettiler.