İstifa ve seçim çağrılarına kulak asmayan G.Saray Başkanı idari olarak ibra edilmedi, koltuğunu kaybetti.

TARİHİN en başarısız sezonunu yaşayan G.Saray"da gerek yönetimininin, gerekse camianın önde gelen isimlerinin istifa etmesi ya da seçime gitmesi çağrılarına kulak asmayan başkan Adnan Polat kendi sonunu hazırladı. Sarı-kırmızılıların tam bir kaos ortamanın hakim olduğu, gerginliğin hiç dinmediği, inanılmaz bir katılımın yaşandığı Mali Genel Kurulu"nda Polat yönetimi mali olarak oyçokluğu ile ibra edilirken, idari açıdan ise yine oyçokluğu ile ibra edilmedi.

LÜTFİ Kırdar Kongre Merkezi"ndeki kongrede de kendisine yapılan çağrılara karşın seçime gitmeyip riske giren Polat"ın oynadığı kumar kendisine pahalıya patladı ve G.Saray tarihinde ilk kez bir yönetim idari yönden ibra edilmeyerek düşürüldü. 2008"de yine mart ayında koltuğa oturan Adnan Polat 3 sene sonra yine mart ayıyla koltuğunda oldu.

"TÜZÜK" YAKTI

ŞİMDİ sarı-kırmızılılarda herkesin merak ettiği konu bundan sonra ne olacağı. Bunun da yanıtı Polat"ın büyük bir çaba sergileyerek 16 Ekim 2010"da kabul edilen ve 26 Kasım"da da yürürlüğe giren yeni tüzüğünde mevcut.

YENİ Tüzük"ün yönetiminin görev ve yetkilerini belirleyen 87. maddesinin 22. fıkrasında böyle bir durumda yapılması gerekenler “Genel Kurulca mali ve/veya yönetsel yönden aklanmama durumunda, en geç 30 (otuz) gün içinde Olağanüstü Seçim Genel Kurulunu toplantıya çağırmak” olarak belirlenmiş durumda.

ÖZGÖRKEY"E ŞOK

AYRICA yine aynı tüzüğün 59. maddesinde yer alan “Aklanmayan Kulüp Başkanı ile Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri bir seçim dönemi geçmeden yeniden aday olamaz ve seçilemezler” ibaresi ise Polat ve yönetimine son darbeyi indirdi.

Ayrıca bu madde mevcut yönetimin içerisinden istifa edenlerin aday olmasını engelliyor. Bu durumda istifa edip başkanlığa aday olduğunu açıklayan Cemal Özgörkey ile eski yönetici Haldun Üstünel de 30 gün içinde yapılacak seçime katılamayacak.

"Yalvarıyoruz kongre kararı al"

G.SARAY"DA tarihe geçen Mali Kongre"de 2. başkan Işın Çelebi ve genel sekreter Ali Haşhaş, başkan Adnan Polat"tan seçim kararı almalarını istediği ortaya çıktı. Oylama öncesi durumun kötüye gittiğini gören ikili, Polat"ı, “Seçim kararı almalıyız. Yoksa ibra etmeyecekler. Yalvarıyoruz, lütfen seçim kararını açıkla” diye uyardı. Ama kabul etmeyen başkan ibra da olamadı.

Bu arada Polat"a dün yalvaran sadece Çelebi İle Haşhaş değildi. Camianın önde gelen isimlerinden Hayri Kozak “Hayatımda ilk defa yalvarıyorum. Seçim kararı almamız lazım” dedi ama etkili olamadı. Kozak kongre sonrası da bu duruma başkan Adnan Polat"ın inatçılığının neden olduğunu açıkladı.

"1 Allah Kuruşu değil 11 milyon harcadık"

G.SARAY Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan dün kulübün mali durumu hakkında bilgi verirken, ilginç açıklamalar yaptı. Şardan sarı-kırmızılıların 2010 yılı için gelirinin 112.7 milyon TL, giderinin ise 4.8 milyon TL azalarak 71.6 milyon TL olarak gerçekleştiğini söyledi.

TOPLAM gelir-gider farkının 283.3 milyon dolar olduğu bilgisini veren Şardan ayrıca “G.Saray"ın 2010 yılı için 32 milyon TL olarak öngörülen yatırım bütçesinin 20.1 milyon TL"si kullanıldı. TT Arena için her ne kadar Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "G.Saray"ın 1 kuruşu yok" dese de, 2010"da stada 11 milyon TL harcamada bulunduk. Çatı kapaklarını da taktığımızda toplam 40 milyon TL harcama yapmış olacağız” diye konuştu.

Kongrede erkeklik, kuzu gerginliği

ADNAN Polat dünkü konuşmasında kendisine internetten küfür eden bir kişinin de salonda olduğunu belirterek “Eğer erkekse karşıma çıksın, burada söylesin” diyerek sert bir çıkışta bulundu. Refik Arkan ise Polat"ın bir konuşmasında söylediği, “G.Saray Başkanı aslandır, kuzu değildir” sözlerine göndermede bulunarak, “Stadın açılışında Devlet Bakanı Egemen Bağış"ın karşısında da aslan mıydı?” dedi.

Süren: Aday olmam Özgörkey bile bile!

G.SARAY"IN eski başkanı Faruk Süren yeniden başkanlığa aday olmayacağını söyledi. Süren “Polat bütün işlerin arkasında ben varım zannediyor. Büyük yanılgı bu” dedi. Bu arada başkan adayı Cemal Özgörkey"in aday olamayacağını bilmesine karşın yönetimi ibra etmediği öğrenildi.

Helvacı"dan Polat"a OTURMA EYLEMİ

ADNAN Polat"a bayrak açan Mehmet Helvacı, Vedat Eşkinat ve Doğan Yalçınkaya, mali kongrede yönetimle birlikte oturmalarına karşın adeta muhalefetle birlikte hareket etti. Üçlü Cengiz Özyalçın"ı muhalefetle birlikte alkışladı. Helvacı ve arkadaşları, Polat"ın konuşmasının ardından yerine otururken, diğer yöneticilerin aksine ayağa kalkmamaları dikkat çekti.

G.Saray"ın borcu tam 514 milyon lira

G.SARAY"IN 31 Aralık 2010 tarihi itibarıyla toplam borcu 514 milyon 46 bin 150 TL, alacağının da 75 milyon 231 bin 533 lira olduğu ifade edilldi. Sarı-kırmızılıların borç-alacak farkı ise 438 milyon 814 bin 598 lira oldu.

SON 5 yılda futbolun giderleri ise 386 milyon lira olurken, kulübün toplam zararı da 2 yılda 213 milyon lira olduğu gösterildi.

Yalımcan Sarpyel / VATAN