''Balyoz Planı'' davasının tutuklu sanığı Korgeneral Korcan Pulatsü, ''Söz konusu Oraj planı, plandan başka her şeye benzemektedir. Bu plan ile değil sıkıyönetim ilanına gerekçe sağlayacak faaliyetler icra etmek, pazardan domates almaya gidilmez'' dedi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Binbaşı Kemalettin Yakar, işlediği iddia edilen suçları kabul etmediğini söyledi.

Yakar, Gölcük Donanma Komutanlığında yapılan aramaya işaret ederek, ''Zaman zaman fazla ve imha edilecek malzemelerin konulduğu yer olan ve kısmen depo gibi kullanılan o mahalli biliyorum. Ancak bu davalara konu olan dijital belgeleri, bu soruşturmalar kapsamında ve savcılık sorgularımda ilk kez gördüğümü tekrar ifade etmek istiyorum'' dedi.

Emir ve talimatlara aykırı hareket ederek fazla malzemeleri koyduğu söz konusu bölmenin binanın yapısından kaynaklandığını öne süren Yakar, ''Bazı belgeleri koyarak bu davalarla ilgili süreçte sözde yeni delillerin bulunmasına sebebiyet verdim. Bunun vicdani rahatsızlığını 12 aydır yaşamaktayım'' diye konuştu.