Çanakkale"nin Ezine İlçesi"ne bağlı Geyikli Beldesi"nde, 29 Mart seçimlerinde DSP"den belde belediye başkan adayı olan işadamı Mehmet Tunç (54) ve oğlu Kamil Tunç (21), kavga ettikleri muhasebecileri C.Ö. tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.


Olay, Çanakkale"nin Ezine İlçesi"ne bağlı Geyikli Beldesi girişindeki sanayi sitesinde meydana geldi. Muhasebeci C. Ö., evli ve 2 çocuk babası Mehmet Tunç ile bekar oğlu Kamil Tunç ile birlikte işlettiği oto yedek parçası dükkanına uğradı. Sohbet ettiği oğlu Kamil ile komşu esnaf Müjdat Üner'i kapının önünde bırakıp, defterlerini tutan muhasebecisi C. Ö. ile dükkana giren Mehmet Tunç arasında tartışma çıktı. İçeriden gelen gürültüler üzerine Kamil Tunç da girdi. Çıkan kavgada, baba ve oğlu tarafından tartaklanan muhasebeci, koşarak park ettiği otomobiline gidip tabancasını alıp döndü. C. Ö., işyerinin önünde duran ve içeri kaçmaya çalışan Mehmet ile Kamil Tunç'a ateş etti. 8 el ateşin ardından göğsüne isabet eden mermilerle kanlar içinde kalan Mehmet Tunç olay yerinde, oğlu Kamil Tunç komşu esnafın otomobiliyle Ezine Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda öldü. Kavga sırasında orada bulunan esnaf Müjdat Üner de bacağına isabet eden kurşunla yaralandı. Üner, aynı hastanede tedavi altına alınırken, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

İki kişiyi öldürdükten sonra otomobiline binerek Geyikli Jandarma Karakol Komutanlığı'na giden muhasebeci C. Ö., tabancasını verip teslim oldu. Gözaltına alınan C. Ö., sorgusunda, “Aramızda alacak konusunda anlaşmazlık vardı. Paramı istedim, vermediler, kavga ettik. Beni dövdüler” dedi. Soruşturma sürerken, C. Ö.'nün sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

“DESTEKLEMEDİ DİYE DEFTERLERİ İSTEDİ”

Öldürülen Mehmet Tunç"un 28 Mart seçimlerinde Geyikli Belediye Başkanlığı için DSP'den aday olduğu, ancak 542 oy alarak yarışı AKP'li adayın 250 oy gerisinde tamamladığı belirtildi.

Mehmet Tunç'un, MHP'yi desteklediği bilinen muhasebeci C. Ö.'ye tepkili olduğu, seçimleri kaybettikten sonra tutturduğu defterlerini istediği, kavganın bu nedenle çıktığı ileri sürüldü. Tunç"un seçim döneminde DSP lideri Zeki Sezer ile parti otobüsünün üzerinde çektirdiği fotoğraflar arşivlerde kaldı.