Doğuş Grup tarafından yaptırılan D-Marin Didim Yat Limanı"nın açılışına katılan İsabeyli 80. Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu ile Aydın Yetiştirme Yurdu"nda barınan öğrenciler, ellerindeki Türk Bayrakları ve söyledikleri Ülker Milli Marşı ile liman açılışına ayrı bir heyecan ve renk kattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve Vali Coş"un eşi Aylin Coş"un da yer aldığı açılışta ilgi odağı olan minikler, tören boyunca sergiledikleri birbirinden ilginç gösterileri ve tavırlarıyla davetlilerden tam not aldı.
D-Marin Didim Yat Limanı"nın açılışında yapılan protokol konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Vali Hüseyin Avni Coş ve Vali Coş"un eşi Aylin Coş ile birlikte açılışın yapılacağı stanta gelen İsabeyli 80. Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu ile Aydın Yetiştirme Yurdu"nda barınan öğrencileri, Başbakan Erdoğan"ın açılışı yapması ve ilk teknenin denize indirilmesi sırasında ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak, protokol ile birlikte Ülker Milli Marşını hep bir ağızdan söyledi.
Açılışın ardından miniklerle yakından ilgilenen Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, gösterdikleri performans nedeniyle minikleri kutladı. Miniklerle tek tek sohbet eden Erdoğan çifti, yetiştirme yurdu öğrencilerini öperek, ileriki yaşamlarında başarılar diledi. Vali Coş ve eşi Aylin Coş"ta açılışa katılarak renk kattıkları için yetiştirme yurdu öğrencilerine teşekkür ederek, öğrencilerle uzun süre sohbet etti.