Rus milyarder Abramoviç"in talip olduğu Marmaris"teki Keyland Otel"i Koza Grubu"nun patronu Akın İpek 15 milyon dolara satın aldı. Turizme adım attıklarını belirten İpek, “18 yıldır tamamlanmayan bu otel gelecek yıl hizmete girecek. Alanındaki en lüks tesislerden biri olacak” dedi

KOZA Grubu, turizm sektörüne hızlı girdi. Marmaris"te 18 yıldır bitirilemeyen Keyland Otel"i satın aldı. Bir dönem Rus milyarder Roman Abramoviç"in istediği, ancak geçen yıl eski Lübnan Başbakanı ve ülkenin en zengin işadamlarından biri olan Najib Mikati"ye satılan Keyland Otel"ini 15 milyon dolara aldıklarını söyleyen Koza Grubu"nun patronu Akın İpek, otelin 18 yıldır tamamlanamadığını, sürekli el değiştirdiğini belirterek, “Şu ana kadar yüzde 55"i tamamlanan oteli biz bitireceğiz ve hizmete açacağız” dedi.

Koza"dan İMKB"ye yapılan açıklamada, “Bağlı ortaklığımız ATP İnşaat, yüzde 100"ü yabancı sermayeli ve aktifinde Muğla-Marmaris İlçesi Çatal Burun Mevkiinde 64 bin 146 metrekarelik yüzölçümlü arazi içinde yapımına başlanan ve yüzde 55 yatırımı tamamlanmış 250 odalı otel, 20 adet villa ve sosyal tesislerine sahip (Keyland Turistik Tesisleri) Keyland Turizm Seyahat ve Ticaret A.Ş."nin yüzde 100 hissesini 5 milyon dolar peşin, kalanı 12 ay taksitle toplam 15 milyon dolara alınmıştır” denildi. Keyland Otel"inin 2009 yılında tamamlanıp 2010 yılında hizmete gireceğini kaydeden İpek, “Bu bizim turizmdeki ilk yatırımımız oldu. Otelin iç ve dış dizaynını uzman ekip tamamlayacak ve alanında en lüks ve ilgi çeken işletmelerden biri haline gelecek” diye konuştu.

Marmaris"e 16 kilometre mesafede bulunan Keyland Otel, yaklaşık 65 dönümlük bir arazi üzerinde bulunuyor.

Lübnan başbakanından aldı

1991 yılında iş adamı Abdullah Sadıkoğlu"nun başlattığı proje bir çok kez el değiştirdi. 18 yıldır tamamlanamayan oteli Marmaris hayranı Rus milyarder Abramoviç istiyordu. Ancak satış gerçekleşmedi. Ardından otel geçen yıl 14 milyon dolara Lübnan eski Başbakanı ve iş adamı Najib Mikati"ye geçti.

2.6 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 446"ncı işadamı olan Najib Mikati ve ekibi, otelin dışında ayrıca bölgede 6.5 dönüm daha arazi aldı. Ancak yatırımı sürdürmek yerine satmayı planlayan Mikati, Koza Grubu ile temasa geçti ve 5 milyon doları peşin olmak üzere toplam 15 milyon dolara oteli sattı.

5 yıldızlı otelde engellilere özel oda da bulunuyor

Üç adet engelli odası da bulunan 5 yıldız statüsündeki Keyland Oteli"nin kendileri için önemli olduğunu kaydeden Akın İpek, otelin 700 kişilik restoranı, 500 kişilik kafeterya, lobi bar, havuz bar, sağlık kulübü, Türk hamamı ve konferans salonlarının bulunduğunu belirtti.