Maçtan önce savunmada çözüm noktaları üzerine çalıştıklarını ve  attıkları gole kadar büyük bir takım gibi oynadıklarını vurgulayan Avcı, "Golden  sonra oyunu daha erken koparabilirdik. Oyunun her anına doğru odaklanmak lazım.  Oyuna ilk yarının sonlarında uzak kaldık. Rakibimiz 14 orta yaptı ve bir  tanesinde golü buldular." şeklinde görüş belirtti.
 
İkinci yarıda çözüm ürettiklerini ama bireysel anlamda takımın  yememesi gereken bir gol yediğinin altını çizen Avcı, "Yediğimiz golün arkasından  tekrar devreye girerek golü bulduk. Çizgiden dönen pozisyonlarımız var ve üretken  olduk. Sonrasında 90 ile 94. dakika arasında başka bir aksiyon vardı. İki penaltı  pozisyonu var. Bizimkine biraz yakındım ağır gibi geldi bana. Rakibin pozisyonunu  televizyondan gördüm penaltı değil. Bir hata yapıldı bizim lehimize, hatayı hata  ile örtmek gibi oldu. Sonu 3-3 olarak bitti." ifadelerini kullandı.
 
Abdullah Avcı, çok iyi bir sezon geçirdiklerini ve bunu sonuna kadar  sürdürmeye çalışacaklarına değinerek, "Bizim takım için üç gol yemek, merkez  stoperlerin sağda solda dağınık olması, alışık olmadığımız, çalışmadığımız  şeylerdi. Bir sonraki maçta bunlardan ders çıkarırız ve doğru şeyleri yapmaya  çalışırız. Çarşamba günü kupada yarı final ardından Beşiktaş ile zor bir maçımız  var. Bu kadar harika geçen bir sezonu doğru bir şekilde bitirmek istiyoruz."  değerlendirmesinde bulundu.
 
Şampiyonluk yarışının hafta hafta değiştiğine dikkati çeken Avcı, "Biz  bu yola çıkarken şampiyonluk parolası ile çıkmadık. Gidişat oraya çıktı. Üçüncü  senede, iki yıl dördüncülük, Avrupa kupaları ve bu sezon 27 haftanın 17 haftası  lider kalan ilk iki bandından aşağı düşmeyen bir takımız. Bunu sonuna kadar  taşımak istiyoruz." diye konuştu.
 
Öte yandan karşılaşmanın ardından Medipol Başakşehirli bazı futbolcu  ve görevlilerle, bazı basın mensupları arasında kavgaya varan tartışma yaşandı.