Derginin internet sitesinde yayımlanan bir makalede Doğan Medya Holding"e açılan vergi cezası davasının dünya kamuoyuna Türkiye"nin Avrupa Birliği"ne giriş konusunda ciddi olmadığı yönünde bir mesaj verdiği yorumu yapıldı.

Owen Matthews imzalı yazıda ülkenin en büyük medya grubuna açılan davanın Türkiye"nin AB üyeliği açısından endişelendirici olduğu ifade edildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan"ın, kendi siyasi çıkarları uğruna AB"nin basın özgürlüğü çağrılarını göz ardı etmeye hevesli olduğu yorumuna da yer verilen makalede, hafta içinde yayımlanan ilerleme raporunda da bu konuya değinildiği belirtildi.

Yorumda AB"li üst düzey bir diplomatın “Doğan davası Erdoğan"ın gerçekten Türkiye"nin bir Avrupa ülkesi olmasını istediği konusunda şüphe uyandırıyor” sözlerine de yer verildi.

Fransa ve Almanya"da Türkiye"ye AB"ye tam üyelik statüsü verilmemesi için baskıların gün geçtikçe arttığı da hatırlatılan yorumda, Doğan davasının zamanlamasının daha kötü olamayacağına vurgu yapıldı.

Yorumda, “[Erdoğan], ülke içindeki kan davalarının AB üyeliğinden daha önemli olduğu izlenimi yaratıyor, böylece Türkiye"nin Avrupa"ya ihtiyacı olmadığı işaretini veriyor. Avrupa"da bu duyguya aynı şekilde karşılık verecek çok insan var” ifadeleri kullanıldı./vatan