Ardahan'da tecavüz iddiasıyla tutuklanıp yargılama sonunda beraat eden Alpaslan Kılıç, cezaevinde kaldığı 87 gün için devletten 4 bin 227 lira tazminat kazandı. Devletten parayı tahsil edemeyince bu kez Maliye Hazinesi için icra yoluna gitti.

Ardahan'ın Göle ilçesinde gazino işletmeciliği yapan Alpaslan Kılıç, 17 Ekim 2003'te A.Ş.İ. adlı kadına tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Kılıç, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kılıç, Göle Cezaevi'nde 87 gün kaldıktan sonra 3 bin lira kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ardahan Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonunda 26 Ağustos 2005'te Alpaslan Kılıç hakkında beraat kararı verildi.

DEVLETE DAVA AÇTI
Beraat eden Kılıç, haksız yere mağdur edildiği, 87 gün haksız yere cezaevinde kaldığı ve toprum gözünde yıpratıldığı gerekçesiyle tazminat advası açtı. Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Kılıç'a yasal faizleriyle birlikte 4 bin 227 lira tazminat ödenmesine karar verildi.

MALİYE İÇİN İCRAYA BAŞVURDU
Devlete karşı açtığı tazminat davasını kazanan Alpaslan Kılıç, kendisine ödenmesi gereken parayı bir türlü tahsil edemedi. Bunun üzerine avukatı aracılığı ile alacağını tahsil etmek için icra yoluna başvurdu. Ardahan İcra Dairesi'nin 2012/ 510 sayılı kararı ile Ardahan Defterdarlığı bünyesinde bulunan Maliye Hazinesi'ne haciz işlemi yaptırttı. Kılıç, bu işlemin ardından 3 ay geçmesine rağmen alacağını henüz devletten tahsil edemediğini söyledi.