Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, ''Eğer önümüzdeki 4 maçı da alırsak ve ikinci devreye böyle girersek, şampiyon olduk anlamına gelmez ama büyük avantaj yakaladığımız anlamına gelir'' dedi.

Şener, Bodrum Şehir Stadı'nda gelerek B.B. Bodrumspor'un antrenmanını izledi, futbolcular ve Kulüp Başkanı Güneri Günaydın ile sohbet etti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şener, aralık ayında yapılacak genel kurula tek adayla gidilecek gibi göründüğünü söyledi. Genel Kurul hazırlıklarının sürdüğünü belirten Şener, ''Bu hafta Gaziantepspor maçımız var. İlk yarıyı lider bitirmemiz lazım. Takımı kongre havasına sokmadan işi götürmeye çalışıyoruz. Zaten yönetimin bir kısmı kalıyor, yeni bazı arkadaşlar geliyor. Yolumuza devam edeceğiz'' diye konuştu.

Bursaspor'un geçen sene şampiyon olmasında en büyük etkenlerden biri olduklarını anımsatan Şener, ''Ama Avrupa kupaları çok ayrı bir şey. Bir de o konuda Bursaspor'un tecrübesi az. Ama tabi bu tecrübe 1 yılda olmuyor. Yıllar içinde çok sık gidersen yukarıya çıkabiliyorsun. Umarım Bursaspor'da önümüzdeki yıllarda bu açığını kapatır'' ifadesini kullandı.

Trabzonspor'un çok farklı bir kulüp olduğuna işaret eden Şener, şöyle konuştu:

''41 senedir 1. ligdeyiz. Hep şampiyonluğa oynadık. Değişik bir format Trabzonspor. Trabzon şehrinde herkes Trabzonsporludur. Kimseye soramazsınız 'hangi takımı tutuyorsunuz' diye. Bizim orada Trabzonspor din gibi bir şeydir. 80 yaşındaki bir teyzeye bile sorsan aşağı yukarı takımı sayar. Şehir küçüktür ama ismi büyüktür. İdare edilmesi çok zor bir kulüptür. Trabzon'da Türk futbolu geriye gitmiyor, bana göre ileriye gidiyor. Bana göre son 20 yılın en iyi takımına sahibiz şu an. İnşallah daha da iyi olur.''

Şener, Şenol Güneş'in temel bir kadrosunun olduğunu, bundan sonra birer ikişer takviye ile devam edeceklerini söyledi. Takıma alt yapıdan oyuncu katmaya çalışacaklarını ifade eden Şener, ''Ama bu kolay bir iş değil. Trabzonspor'da oynayabilecek düzeyde bir oyuncu 10 senede bir tane iki tane ya çıkıyor ya çıkmıyor. Trabzonspor'da Türkiye'ye dünyayı dolaşan 29 tane hoca var. Bunların raporları geliyor, ayrıca bir komite var. En son Şenol hoca karar veriyor. Ondan sonra parasını ödeyebilir miyiz ödeyemez miyiz ona bakıyorum. Dolayısıyla aldığımız oyuncuların yüzde 80'i doğru çıkıyor. Ama her zaman yanılma payı da olur. Yanılma payı yüzde 20'dir. Bunu geçmemek lazım'' değerlendirmesini yaptı.

Kulüplerde seyirciyi sahaya çekmek için oyuncu alındığına işaret eden Şener, bu sene Jaja'yı aldıklarını, aynı hafta 3-4 bin kombine daha sattıklarını dile getirdi. Trabzonspor olarak başarısızlığa tahammüllerinin olmadığını anlatan Şener, aksi durumda gelirlerinin düşeceğini söyledi.

Trabzonspor'un şampiyonluk şansını da değerlendiren Şener, ''Şampiyonluk şansı beli olmaz tabi. Şu anda rakibimiz olan Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın bayağı önündeyiz. Bunlar önemli tabi. Eğer önümüzdeki 4 maçı da alırsak ve ikinci devreye böyle girersek, şampiyon olduk anlamına gelmez ama büyük avantaj yakaladığımız anlamına gelir'' dedi.

A.A.