Otomobil üreticisi Bugatti 1938 yılında Bugatti 57 SC Atlantic'i ürettiğinde efsane olmuştu. Efsane otomobilden sadece 4 adet üretilmişti. Bugün Bugatti'nin bu klasik otomobilinin değeri 28 milyon euro olarak tahmin ediliyor.

Fransız otomobil tasarımcısı Bruno Delussu, Bugatti 57 SC Atlantic modelini 71 yıl sonra günümüz için tasarladı ve ortaya bu muhteşem otomobil çıktı. Delussu'nun tasarladığı yeni Bugatti saatte 200 kilometre hız yapabilecek. Bugatti'nin bu otomobili üretim üretmeyeceği bilinmiyor ama üretildiğinde otomobil fanatikleri tarafından büyük ilgi göreceği kesin.

DÜNYADAN KISA KISA...

DÜNYANIN EN BÜYÜK TERSANESİ AÇILDI
Çin'in kuzeydoğusuna düşen Liaonin eyaletinin Dalien kentinde dünyanın en büyük tersanesi açıldı. Güney Kore'nin STX Gemi İnşaat Şirketi tarafından kurulan tersane, fiziksel açıdan dünyadaki en büyük tersane olarak hizmet vermeye başladı. Büyük gemilerin montajı için kullanılacak olan tersane, 460 metre uzunluğunda, 135 metre genişliğinde ve 14,5 metre yüksekliğinde inşa edildi. Tersane, 320 bin tonluk iki gemiyi aynı anda ve yerde inşa etme kapasitesine sahip olarak planlandı

FİL ÜÇ İŞÇİYİ ÖLDÜRDÜ
Tayland'ın güneyinde öfkeli bir fil 3 işçiyi ezerek öldürdü. Polis yetkilileri, Trang eyaletinde, sahibi tarafından serbest bırakılan 38 yaşındaki evcil filin üç ayrı yerde saldırdığı 3 işçiyi öldürdüğünü açıkladı. Yetkililer, filin ilk olarak 44 yaşındaki bir işçiyi öldürdüğünü, daha sonra da birkaç kilometre ötedeki başka bir çiftlikte bulunan 38 yaşındaki bir kadın işçiye saldırdığını bildirdi. 51 yaşındaki diğer bir kadının da yakınlardaki bir çiftlikte ölü bulunduğunu kaydeden yetkililer, son olayda görgü tanığı olmadığını ancak kadının aynı fil tarafından öldürülmüş olabileceğine inandıklarını belirtti.

CIA'DA TECAVÜZ SKANDALI
Cezayir'de Amerikan istihbarat örgütü CIA'nın istasyon şefliğini yapan Andrew Warren, cinsel saldırıdan yargılanacak. ABD Adalet Bakanlığının açıklamasına göre, 41 yaşındaki Warren, Cezayir'de görev yaptığı sırada 17 şubat 2008'de kimliği açıklanmayan bir kişiye "cinsel saldırıda bulunmak" ile itham ediliyor. - hürriyet