Bu yıl 70'inci yıl dönümünü kutlayan efsanevi Rüzgar Gibi Geçti (Gone With The Wind) filminin yüzyılın en romantik çiftlerinden biri olarak gösterilen başrol oyuncuları Vivien Leigh ve Clark Gable ile ilgili ortaya atılan bir iddia ortalığı karıştırdı.

İngiliz gazeteci Peter Evans, Daily Mail gazetesine 60'lı yıllarda yakın arkadaşları tarafından verilen özel bir yemekte 2 Oscar'lı İngiliz oyuncu Vivien Leigh ile aynı masaya oturduğunu anlattı.

Evans'a göre o sıralarda 40'lı yaşlarının sonunda olmasına rağmen oldukça yaşlı gösteren Leigh kendisine “Clark Gable bana "Rüzgar Gibi Geçti' filminin setinde tecavüz etmek istedi. Onu zor durdurdum. Bunu daha önce kimseye anlatmadım” dedi. Bir anda şoke olan gazeteci, daha sonraki günlerde ünlü aktrisle bu olay hakkında birçok kez konuşmaya çalıştı ancak Leigh her seferinde konuyu geçiştirdi.

Evans, “Leigh o gece bana gerçek yüzünü gösterdi. O sözler ağzından döküldüğünde savunmasız kalmış gibiydi. Kalbi kırılmıştı. Gerçekleri söylemek istiyordu. Ama kimsenin ona inanmayacağını düşündüğü için bir daha konuşmadı” diye yazdı