Ağrı'da 14 yaşındaki bir kız babası tarafından borcuna karşılık kendisinden 46 yaş büyük bir adama verilmek istendi. Son anda evden kaçmayı başaran kız çocuğu, devlet korumasına alındı. Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, ''Hangi zamanda yaşıyoruz? Bunlar halen, bu zamanda oluyor mu diye bizim aklımız almıyor. Çocuk yaşta bir kızcağızı, ekonomik bir nedenden dolayı nasıl başkasına veriyoruz? Vicdanımız el vermiyor" dedi.
Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, eşi ve onun ailesi tarafından şiddet gördüğü öne sürülen ve kapatıldığı tuvalette perişan halde bulunup kaldırıldığı Ankara'daki hastanede 26 Temmuz'da hayatını kaybeden 24 yaşındaki Melek Karaaslan'ın Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Çağlayan köyündeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Yaşanan acılardan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Vali Ali Yerlikaya, ''Melek kocasına ailesinin emanetiydi. Daha önceden bizlerin haberi olsaydı, devletimizin imkanları çok. Her imkan seferber edilirdi. Melek kocasına ailesinin emanetiydi. Tabi konu yargıya intikal etti. Yani şuanda Cumhuriyet savcımız konuyla ilgili tahkikat yapıyor. Tahkikat yapılan konuyla ilgili daha detaya girip hiç kimseye ön yargılı davranamayız. Bizim dileğimiz ikinci Melek Karaaslan olayı olmasın. Kızlarımıza gereken değeri vermemiz lazım'' dedi.

ADALET TECELLİ EDECEK
Ölen Melek Karaaslan'ın bir yakınının "Bu olayı kapatmasına izin vermeyin, üstüne gidin" sözleri üzerine Vali Yerlikaya, "Bu olayın başından itibaren takipçisiyiz. Adalete güvenin, adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Bildiklerinizi savcıya anlatın ve korkmayın. Zaten toprağın altındaki Melek kardeşimizin hakkını burada adalete tecelli ettiremezsek bir de onun hakkı bizim üzerimize gelecek. Bu meseleyi mahkemenin dışına taşırsanız, adaletin tecellisine hizmet etmemiş olursunuz. Yani husumetleşmek bize yakışmaz. Bunlar cahiliye dönemi adetleridir. İnanıyorum ki bu kardeşimizin yeri cennettir. Bize düşen adaletin tecellisine yardımcı olacağız" diye konuştu.

14 YAŞINDAKİ KIZ KAÇARAK KURTULDU
Ağrı'da yaşanan başka bir olaya da değinen Vali Yerlikaya, 14 yaşındaki bir kız çocuğunun, ailesinin borcuna karşılık 60 yaşında bir kişiye verilmek istendiğini, son anda kızın evden kaçtığını anlattı. Yerlikaya, şunları söyledi: ''14 yaşında bir kız çocuğu, bir borca karşılık 60 yaşındaki vatandaşımıza babası tarafından veriliyor. Daha verilme olmadan kız evden kaçıyor, bu da bize intikal ediyor. Başsavcılığımız şu an olaya el koydu. Hangi zamanda yaşıyoruz? Bunlar halen, bu zamanda oluyor mu diye bizim aklımız almıyor. Çocuk yaşta bir kızcağızı, ekonomik bir nedenden dolayı nasıl başkasına veriyoruz. Vicdanımız el vermiyor. Bunu söylerken bile zorlanıyoruz. Etrafımızda böyle bir düşünce olursa kınamamız, bu tür olaylara elimizle olmasa bile dilimizle karşı durmamız lazım.''

HT