Dizindeki ağrılar dayanılmaz bir hal alınca babası Ali Karaca tarafından Silifke Devlet Hastanesi'ne götürülen Mustafa, buradan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda, Mustafa'ya kemik kanseri teşhisi konuldu. Doktorlar, baba Ali Karaca'ya oğlunun iyileşebilmesi için ilik nakli yapılması gerektiğini söylediler.

İlik ABD'de bulundu

Oğluna kemik kanseri teşhisi konulduğu gün ailece yıkıldıklarını belirten Ali Karaca, "İlik nakli için başvuru yaptık. Oğlumuz için aranan ilik ABD'de bulundu. Önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelecek. Fakat paramız olmadığı için çocuğumuz ameliyata alınamayacak. Tarım Bağ-Kurumuz var. Oturduğumuz eski, yıkık ahşap evden başka bir şeyimiz yok. 2 ineğimiz vardı, oğlumuzun tedavisi için sattım. Evimizi satılığa çıkardım, para etmediği için alıcı yok.

6 bin YTL'ye ihtiyacımız var

Para yönünden 6 bin YTL eksiğimiz var. Devletimizden, duyarlı ve hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Oğlumu yaşatmak istiyorum. Her geçen gün oğlumuz gözümüzün önünde eriyip tükeniyor" dedi.
Anne Hatice Karaca ise, çocuklarının hastalığı nedeniyle artık okula gidemediğini ifade ederek, "Oğlumuz 6. sınıfa gidiyordu, hasta olduğu için artık okula bile gidemiyor. Biz kendisine hasta olduğunu, ama iyileşeceğini söyledik. İlik nakli olmazsa çocuğumuz ölecek. Bundan haberi yok. 6 bin YTL'ye ihtiyacımız var. Devletimiz ya da hayırsever vatandaşlarımızın yardımını bekliyoruz" diye konuştu.
Mustafa, bir an önce tedavi olup okuluna devam etmek istediğini dile getirdi.

iha