İl genelindeki 5. Sınıf öğrencilerin kendi durumlarını tespit etmesi ve geleceğini daha iyi planlayabilmesi için Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu tarafından ücretsiz olarak gereçkleştirilen sınava yaklaşık bin 500 kişi katıldı.
Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu"nda geleneksel hale gelen ve bu yıl 5."si gerçekleştirilen 5X5 bilgi yarışmasına Aydın Merkez, ilçeler ve köylerden bu yıl daha yoğun bir katılım oldu. Okul idaresi tarafından yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediye verilirken, değerlendirmeler sonucunda dereceye giren öğrencilerin ayrıca ödüllendirileceği bildirildi.
Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu Müdürü Bülent Alkın, bu sınavla öğrencilerin kendilerini velilerin de çocuklarının durumunu en iyi şekilde tespit edip geleceklerine yönelik daha iyi planlar yaptığını belirterek , geleneksel hale gelen sınavların aynı zamanda öğrencilerin kaynaşmasını sağladığını kaydetti. Aydın"daki çocukların çok zeki olduğunu, ancak bir çok öğrencinin kendi durumunu tespit etme imkanı bulamadığını ifade eden Alkın, okulun geleneksel hale getirdiği bu sınav sayesinde Aydın"da adeta cevher öğrencilerin tespit edildiğini söyledi.
Okul Müdürü Bülent Alkın, “Eğitimde ve sosyal alanlarda kalitesini tescilleyen okulumuz tarafından il genelindeki tüm 5. sınıf öğrencilerine açık, ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz 5x5 Bilgi yarışması bu yıl da yoğun ilgi gördü. Yarışma sonunda ilk 25"e giren öğrenci, öğretmen ve okulu ödüllendirilecek. Bu kapsamda 1. gelen öğrencimize laptop bilgisayar, 2. gelen öğrencimize fotoğraf makinesi, 3. gelen öğrencimize bisiklet, 4. gelen öğrencimize de mp4 çalar hediye ediyoruz. Dereceye giren öğrencilerimizin öğretmen ve okullarını da ayrıca ödüllendiriyoruz. Ayrıca ilk 25"a giren her öğrencilerimize ödül veriyoruz” dedi.
Bilgi yarışmasının esas amacının ödülden ziyade, öğrenci, okul ve öğretmenler arasındaki dostluğu pekiştirip, kaynaşma sağlamak ve öğrencilerin durumlarını tespit etmesine yardımcı olmak olduğunu söyledi.