Uyuşturucu çetelerinin azılı rekabeti nedeniyle şiddetin eksik olmadığı Meksika’da bir kumarhanenin kundaklanması sonucu 52 kişi yanarak ve boğularak can verdi.
Monterrey kentindeki Casino Royale isimli kumarhaneye iki araçla gelen silahlı altı saldırgan, önce kumarhaneyi soymaya çalıştı, sonra da yanlarındaki benzin bidonlarını boşaltıp binayı ateşe verdi. Yoğun olduğu saatlerde içeride bin kişinin bulunabildiği kumarhaneye yapılan saldırının kalabalık olmayan bir saatte gerçekleştirildiği ve içeride 80 kişinin olduğu belirtildi. Bir görgü tanığı, içeri girenlerin “Herkes yere yatsın!” diye bağırdığını, çok güçlü bir sesin ardından büyük bir patlamanın meydana geldiğini söyledi. Yangın sırasında kaçışanların bir kısmı çatıya çıktı. İnsanların alevlerden kurtulmak için acil çıkış kapısı yerine kumarhane içindeki ofislere ve tuvaletlere akın etmesi ise ölü sayısının artmasına neden oldu.
Etrafı birden alevlerle sarılan insanların çoğu da duman nedeniyle boğularak öldü. Kumarhanenin ikinci katına ulaşmak için duvarlarda büyük delikler açan itfaiyecilerin yangını kontrol altına alması 4 saat sürdü. Binadan birbiri ardına cesetler çıkarılırken mahsur kalanların yakınları da endişe içinde yangının söndürülmesini bekledi, kayıpların aileleri ceset teşhisi için morglara koştu. Olayın arkasında bir uyuşturucu kartelinin bulunduğu belirlendi. Meksika’daki karteller kendilerine para ödemeyi reddeden kumarhaneleri tehdit ediyor.-milliyet