Emekliliğine az bir zaman kala üniversite diplomasını alan Gülaç Gider, sevincini yakınları ve kendisini sınavlara hazırlayan Özel Tek Lider Dershanesi öğretmenleri ile paylaştı.
Özel Tek Lider Dershaneleri tarafından düzenlenen mezuniyet törenine çocukları ile katılıp kep giyen 50 yaşındaki Gülaç Gider, yarım asır sonra da olsa eşi ile aynı derecede diplomaya sahip olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Toplumda birçok kadının "yapamam" duygusu nedeniyle başarısız olduğunu ifade eden Gider “Hemcinslerimizin bir çoğu "yapamam, başaramam" korkusu ile baştan kaybediyor. Oysa erkeklerin yapabildiği pek çok şeyi kadınlar da pekala yapabilir. Eşim üniversite mezunuydu. O"nun yanında ezik kalmamak için ben de bir fakülteden mezun olmayı çok istedim. Ancak başörtüsü yasağı ve çocuklarım nedeniyle okuyamadım. 3 çocuğumu büyüttüm, 40 yaşından sonra yeniden üniversite sınavına hazırlanıp İşletme fakültesi"ne kazandım. Ancak başörtüsü yasağı nedeniyle bir ara okulu bırakmak zorunda kaldım. Örtü yasağının kalkması ile birlikte Aydın"da Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerine yönelik kurs veren Tek Lider Dershanelerine gidip okulumu bitirip diplomamı aldım. Artık eşim gibi ben de üniversite mezunuyum” dedi.
50 yaşında da olsa, üniversiteyi bitirip diplomasını alan eşini tebrik eden İlker Gider, “Gülaç Hanım çok azimlidir. Bu azmi ile önce çocuklarıma, daha sonra öğrencilerine ve çevresine örnek oldu” diye konuştu.