Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Beşiktaş Etiler'de, daha önce kumar oynatıldığı gerekçesiyle mühürlenen bir işyerine baskın yaptı.

Kapısı mühürlü olmasına rağmen, içeride 20'si kadın, toplam 50 kişinin bulunması nedeniyle polis bu şahısları gözaltına aldı. Söz konusu işyerine, polisin geçtiğimiz cuma günü baskın yaptığı ve 3 adet rulet masası ile çok sayıda kumar gereçlerine el koyduğu öğrenildi. Kumarhaneyi işleten şahısların daha önce Dalmaz Center'da kumarhane işletenlerle aynı kişiler olduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Beşiktaş Etiler Aytar Caddesi üzerinde bulunan ve eskiden gece kulübü olarak işletilen işyerine, daha önce kumar oynatıldığı gerekçesiyle mühürlenmesine rağmen girip çıkanların olması polisin dikkatini çekti. Ahlak polisi bir süre bu adresi takip ettikten sonra adrese ani baskın düzenledi. Baskında 20'si kadın toplam 50 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan müşteri ve işletmeciler sorgulanmak üzere Ahlak Büro Amirliği'ne götürüldü. Baskında özellikle kadınların rahat davranışları dikkat çekti.

Basılan adrese 23 Ekim tarihinde yapılan baskında, 3 adet rulet masası ile çok sayıda kumar gereçleri ele geçirildiği ve bu nedenle işyerinin 1 ay süreyle kapatıldığı öğrenildi. Ayrıca polisin aynı adrese kumar oynatıldığı gerekçesiyle daha önce de 5 kez baskın yaptığı belirtildi.

Kumarhaneyi işleten kişilerin, çok sayıda baskına rağmen Dalmaz Center'da kumarhane işleten kişiler olduğu ileri sürüldü. İşletmecilerin, Dalmaz Center'a baskın yapıldığında müşterileri bu adrese yönlendirdiği, buraya yapılan baskından sonra ise Dalmaz Center'da yeniden kumarhane açtıkları idda edildi. Bu nedenle baskın yapılan adresin, Dalmaz Center'daki kumarhanenin yedeği olduğu iddia edildi. Son zamanlarda çok sayıda kumarhane operasyonuna imza atan Ahlak Masası ekiplerinin bu yöndeki çalışmalarının süreceği belirtildi.

CHA