ADANA’dan otelcilik stajı için gittiği Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde zehirlenerek ölen Ceyhan Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Muhammet İsa Soysal gözyaşları arasında toprağa verildi. Oğlunun cenazesinde bayılan anne Sevgi Soysal “Allah alsın hakkımızı” diye feryat etti.
 
Talihsiz İsa toprağa verildi
 
Ceyhan’dan pazartesi günü Bodrum’daki 5 yıldızlı Royal Asarlık Beach Oteli’ne 5 günlük staja gelen turizm meslek lisesi öğrencileri, önceden ilaçlanmış iki odada misafir edildi. Sabah şiddetli karın ağrısı ve bulantı şikayetiyle hastaneye kaldırılan öğrencilerden o gün doğum gününü kutlayan M. İsa Soysal öldü. Diğer öğrenciler de tedavi altına alındı. Sahte alkolden öldüğü idida edilen ancak kanında alkol çıkmayan İsa Soysal, dün Ceyhan’da Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi. Talihsiz gencin cenaze töreni sırasında sinir krizleri geçiren annesi Sevgi Soysal, “Yavrum, seni böyle mi gönderdim ben?” diye gözyaşı döktü. Soysal’ın cenazesi yıkanırken yakınlarının gözyaşları da sel oldu. Oğlunun yüzüne son kez bakan Sevgi Soysal, “Allah alsın hakkımızı” dedi. Oğlunun cenaze namazını en ön safta kılan baba Ömür Soysal, “Başbakan’a sesleniyorum. Oğlumun, o çocukların yerinde kendi çocukları olsa ne yapardı. Bu olayın sorumluları hesap vermeli” dedi. Baba Soysal, oğlundan alınan kan örneklerinde tarım ilacında bulunan maddelerden tespit edildiğini iddia etti.
 
Otel sahibi ne diyor?
 
Bu arada 5 yıldızlı otelin sahibi Mehmet Aydınlıoğlu, “Benim de 16 yaşında oğlum var. Çok üzgünüm. Kaldıkları odalar standartlara uygundu. Adli Tıp’tan gelecek rapor gerçeği ortaya çıkaracak” dedi, ilaçlama iddialarını ise yalanladı. 
 
12’si de hastanelik oldu
 
İlk gün yaşanan kabusun ardından dün de 12 öğrenci şiddetli karın ağrısı ve bulantı şikayetiyle Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde hastalığın nedeni anlaşılamayınca öğrenciler, İzmir Yeşilyurt Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 
 
Staja gelen öğrenciler önceden ilaçlanmış izbe bir odaya alındı. Öğrencilerden 1’i öldü, dün de 12’si zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.
 
 
‘İLAÇLI ODADA YATTILAR’ İDDİASI
 
StajA gittikleri otelde zehirlerek ölen İsa Soysal’ın İzmir’de yaşayan akrabası Ahmet Kayıran, “İsa, hiç yüzünden öldü” dedi. Kayıran öğrencilerin ilgisizlik kurbanı olduğunu da öne sürdü: “O çocuklar otelin ilaçlı temizlik malzemelerinin tutulduğu odaya yerleştirilmiş. Oda kalınamayacak kadar pis olduğu için temizliğini de çocuklar yapmış. İçeri girilmeyecek kadar kötü koktuğunu söyleyen öğrenciler, akşam 08.30’da odalarına çekildiklerini, uyuyana kadar da havalandırdıklarını söylediler. Ama, cüzdan ve eşyalarının çalınacağı korkusuyla, gece kapı ve pencereleri kilitleyip yatmışlar. Sabah da mesaiye gitmediklerini fark eden otel görevlileri, çocukları uyandırmak için gelip, ses alamayınca kapıyı kırarak içeri girmiş. Bütün bunlar Bodrum polisinin tutanaklarında ve ifadelerde var.”